Társadalmi partnerképzést tartottak a nyíregyházi egyesületek és civilszervezetek számára

Tréningen vehettek részt nyíregyházi egyesületek és civil szervezetek képviselői a „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozás Nyíregyházán” című pályázatnak köszönhetően. A partnerképzésen kiemelt szerepet kapott a kommunikáció és a kapcsolatteremtési technikák elsajátítása.

Szemléletformáló tréningen vettek részt nyíregyházi egyesületek és civil szervezetek a „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozás Nyíregyházán” című pályázat keretén belül. A szervezetek képviselői a nyíregyházi társadalom meghatározó személyiségei, ők építik folyamatosan a kapcsolatot a lakossággal és ők vannak hatással a közösségi életre. Ezért is van fontos szerepük a projektben.

- Ők a kulcsemberei ennek a projektnek, mert ők azok, akik Nyíregyházán foglalkoznak és kapcsolatot építenek ki a lakossággal, a társadalommal. Ők tudják azt, hogy kinek mire van szüksége. Ők a beszállítói tulajdonképpen ennek a projektnek. A kapcsolati hálójukon keresztül tud tovább dolgozni ez a projekt. Ők találják meg azokat az embereket, akiknek szükségük van arra, hogy segítsék őket. Például visszaállni a munka világába, vagy a nagycsaládosoknak segíthetnek az időmenedzsmentjüket jól kialakítani –  mondta el Schmelcz Gézáné tréner.

Tombor Tünde a Fiatal Fogyatékkal Élők Otthonáért Egyesület munkatársa. Ő is részt vett a két napos képzésen és nagyon hasznosnak tartotta.

- Hogy mit adott ez a két nap? Rengeteg ismeretet, a hálóztat építés fontos elemeit tanultam itt meg. Magánemberként is rengeteg kapcsolatot építek, de most megtanultam ezt strukturálni, illetve sok olyan emberrel ismerkedtem meg más szférából és egyesületből, akikkel eddig nem találkoztam – mondta el a FIFOT Egyesület munkatársa.

A pályázat több tréninget tartalmaz, ezek nagyban segítik a szakemberek munkáját.