Tárogató-szó Sóstón

A tárogatót magyar hangszerként ismerik az egész világon. Nemzeti és egyházi ünnepek alkalmából, népzenei és klasszikus hangversenyeken is örömmel hallgatja a közönség. Egyedi hangzása, különleges hangszíne miatt a magyar lélek hangjaként emlegetik, 2014 decemberétől pedig a hungarikumok listáját színesíti.

KIRÁNDULÓ KONCERTKÖRÚT

Az 5. Tárogatós Világtalálkozót Vaján rendezik meg július 1–5. között. A jelenlévő tárogatósokból egy Nemzetközi Tárogató Együttes alakul, amely hangversenyeket ad majd Magyarország különböző helyszínein. Lesz előadásuk templomokban, múzeumokban, várakban és kiemelt nemzeti emlékhelyeken. Nyíregyházára is ellátogatnak, ahol a Sóstói Múzeumfaluban és a Sóstói-tavon adnak ingyenes koncertet jövő héten, vasárnap.
Nagy Csaba, a szervező Rákóczi Tárogató Együttes elnöke elmondta, hogy Európa országaiból és Amerikából várnak résztvevőket a világtalálkozóra, amelyet ötévenként tartanak Magyarországon. Várhatóan csaknem százötven tárogatós érkezik majd Vajára, az egyesület központjába. A világtalálkozó programjai nyitottak, a szakmai előadásokra, hangversenyekre örömmel várják az érdeklődő közönséget.