Tárgyaláson folytatódik a fiatal diák ügye - A cselekmény elkövetését nem ismerte be
Tárgyaláson folytatódik a fiatal diák ügye - A cselekmény elkövetését nem ismerte be

Tárgyaláson, tanúk meghallgatásával folytatja a Nyíregyházi Járásbíróság annak a fiatalnak az ügyét, akit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, csoportosan elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűntettével vádol az ügyészség.

A vádirat szerint, a fiatalkorú vádlott 2019. május 28-án iskolájában összevitatkozott két osztálytársával, dulakodtak, lökdösték egymást és közben trágár kifejezéseket kiabáltak. Több tanár és diáktársuk is rájuk szólt, hogy hagyják abba, de eredménytelenül. Mikor a másik két fiú futni kezdett a folyosón, a vádlott utánuk eredt. Az iskola egyik tanára ekkor épp a folyosón haladt. Amikor a vádlott a tanárnő mögé ért, őt nagy lendülettel egy csúszó-rúgó mozdulattal megrúgta, amitől a tanárnő összeesett. A fiú ezután felpattant és tovább szaladt a folyosón. A sértett a rúgástól 8 napon túl gyógyuló, sípcsont törést szenvedett el. A fiatalok magatartása a tanulótársaikban megbotránkozást és riadalmat keltett.

A vádlott a cselekmény elkövetését az előkészítő ülésen nem ismerte be, védőjével együtt kérte bizonyítás lefolytatását és diáktársai meghallgatását. A bíróság az ügyet december 5-én 10 órakor tárgyaláson folytatja.

A bíróság a fiatalkorú vádlott helyes irányú fejlődése érdekében zárt tárgyalást rendelt el. 

 

dr. Resán Dalma

sajtószóvivő