Büntető ügyszakban is megmérették magukat a Nyíregyházi Törvényszék titkárai
Büntető ügyszakban is megmérették magukat a Nyíregyházi Törvényszék titkárai a pervezetési versenyen

Büntető ügyszakban is megrendezték a Debreceni Ítélőtáblán a pervezetési verseny regionális elődöntőjét.

A Nyíregyházi Törvényszéket bírói szerepben Zsírosné dr. László Lívia bírósági titkár képviselte. A segítő csapatot dr. Isaák László, dr. Szabó Erzsébet, dr. Vántus Csilla, dr. Dezső Bálint és dr. Lekli Gábor bírósági titkárok alkották, akik az ügyész, védő, vádlott, tanú és sértett szerepét töltötték be. 

A versenyzőket dr. Vadász Mihály, a törvényszék elnökhelyettese, dr. Gunyecz Zoltán, a törvényszék Büntető Kollégiumának vezetője, és Becserné dr. Szarka Zsuzsanna, a Nyíregyházi Járásbíróság elnökhelyettese készítette fel.

A versenyzőknek egy súlyos testi sértés bűntette miatt indult gyorsított bíróság elé állításos büntetőügyet kellett lefolytatniuk. A versenyszabályok alapján a bírói szerepet betöltő versenyzőt egy másik törvényszék segítő csapatával sorsolják össze. A sorsolás alapján a Nyíregyházi Törvényszék bírája a debreceni csapattal tárgyalt, a nyíregyházi segítő csapat pedig a Miskolci Törvényszék bírói szerepet játszó titkárával került össze.

A küzdelmekkel, váratlan megoldásra váró feladatokkal teli, ugyanakkor rendkívül jó hangulatú versenyben a szakmai zsűri értékelése alapján a Nyíregyházi Törvényszék versenyzői mind egyéni, mind csapatértékelésben dobogós, 3. helyezést értek el.

dr. Resán Dalma

 sajtószóvivő