Tanulást segítő fejlesztés – Megújult az Eötvös

A Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése című európai uniós projektjének avató, záró ünnepségét tartották csütörtök délután. A 150 milliós pályázat a minőségi nevelő- és oktató munka feltételeit javította több ponton.

Az ünnepség előtt nyilatkozott Dr. Komáromi István, az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium igazgatója, a projekt menedzsere:

Benne foglaltatik az is, hogy ez egy alapvetően épületinfrastruktúrát, a felszerelés és eszközfejlesztést megcélzó program volt. Ezen belül épületenergetika, villamoshálózat megújítása, sportlétesítmények, műfüves pálya, műgumi borítású, pálya, futópálya, szaktantermek felújítása teljes körűen, illetve hagyományos termeknek az iskolabútorral történő megújítása, és nem elhanyagolhatóan egy projektarányos akadálymentesítés is társult a programhoz.

Az 1980-ban épült iskola megérett a felújításra. A januártól november 30-ig tartó időszakban zajló munkák nemcsak kényelmi, hanem alapvető igényeket is szolgálnak.

Természettudományos, ezen belül a kémia szaktanterem újult meg teljességében. Itt a padlózattól kezdve a bútorzaton át a felszerelésig gyakorlatilag minden megújult. A lehetőségekhez képest igyekeztünk minden területen megoldani valamit. A folyamatos fejlesztés nyilván azt is igényli, hogy gondolkodjunk tovább.

– részletezte a feladatokat az igazgató.

Az Eötvös Iskola 12 évfolyamos, többcélú intézmény. 1200 diákja az általános iskola első osztályától érettségiig tanul. A 43 tanulócsoportot 107 pedagógus neveli.


Matyasovszki Edit