Tánctábor a Nyírségnél

Már hagyomány, hogy nyári tábor fogadja a Nyírség Táncegyüttes utánpótláscsoportjaiban táncoló fiatalokat. A foglalkozásokon egy-egy tájegység lépéseit vendégelőadóktól sajátíthatták el a táncosok. Idén Márton Julcsi és Márton Attila felcsíki táncokat tanított a gyerekeknek.

 

6 óra tánc naponta

 

A napközis táborban kétszer három órát próbáltak a fiatalok. A különböző csoportok fiataljai a tánc segítségével könnyebben meg tudták egymást is ismerni.

 

Közös táncos élmény

 

Ugyan Attila, néptáncpedagógus elmondta, a tábor első számú célja, hogy a Nyírség Táncegyüttes Gyerekcsoportjaiban táncolók egy kicsit megismerjék egymást, együtt dolgozzanak, és együtt tanuljanak táncokat. Hozzátette, gyermekcsoportjaik vezetőinek az a hitvallása, hogy táncosokat neveljenek a Nyírség Táncegyüttes számára, ami egy évtizedes munka és része az is, hogy többször is találkoznak a különböző együttesekben táncoló gyerekek, és együtt szereznek táncos élményeket.

 

Tánc és szórakozás

 

A kemény, sokszor fárasztó munkát a táncosok kikapcsolódásként fogták fel.

Jánosdeák Ivett nyolc éve táncol a Lókötő Táncegyüttesben. Eddig majdnem minden táborban részt vett. Azt mondta, nagyon szereti a tábort, hiszen nagyon sok táncot tanul olyan mesterektől, akik jártasak ebben és meg tudják tanítani a lépéseket.

A táncosok életét nem csak a tánc tette ki, olyan közös elfoglaltságokon vettek részt, amelyek a csapatszellemet erősítették. A napokat minden este táncház zárta.

ME.