Táncshow a biztonságért

Családon belüli erőszak, kiközösítés és drogproblémák. Többek között erről beszéltek a művészet nyelvén a táncosok a Váci Mihály Kulturális Központban. Egy országos road show része volt a produkció, amely elsősorban a fiatalokat szólította meg. Szolnok, Pest és Heves megye után Nyíregyháza a negyedik állomása a bemutatónak, ahol fiatalok üzentek kortársaiknak. A rendőrség szakemberei ugyanis azt gondolták, jó az, ha ők adják át egymásnak a fontos üzeneteket.

 

Más volt, mint egy „sima” előadás

 

Szikszai Tihamér, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottság titkára azt mondta, a gyerekeket szerették volna kicsit felrázni és megmutatni nekik a baleset és bűnmegelőzés fontosságát, hiszen jobb megelőzni a bajt. Hozzátette, mindezt olyan eszközzel próbálják megtenni, ami érdekli őket és ami egy kicsit másabb, mint egy száraz előadás.

További képekért kattintson a fotóra!

A bűn-és baleset megelőzési program a táncművészetet hívta segítségül céljai megvalósításához.

A táncos produkció a láthatóságra, mint fontos közlekedési kérdésre is felhívta a közönség figyelmét, de megjelenítettek egy discobalesetet is a színpadon. A rendőrség munkatársai úgy vélik, tavasszal és nyáron felszabadultabban élnek a fiatalok, ami sok esetben akár tragédiához is vezet. A statisztikai adatok azt támasztják alá, a gyerekek sokszor utasként szenvednek el balesetet, ezért is hívták fel a figyelmüket a biztonságtechnikai eszközök használatára.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)