Tanárbúcsúztató a Sipkayban

Néhány évvel ezelőtt még a végzős maturanduszok a ballagási ünnepségek hetében szerenádokat adtak tanáraik ablakánál. Az utóbbi időszakban azonban egyre több panasz érkezett a hangoskodó diákokra, ezért néhány középiskola vezetősége úgy döntött, hogy utcai bóklászás helyett inkább az iskolában búcsúzzanak el a diákok tanáraiktól. Ezt az új szokást egyre több középfokú oktatási intézmény követi. Ma a Sipkayban tartottak tanárbúcsúztató ünnepséget.

Jávorszki György, a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium intézményvezető-helyettese elmondta: – A szerenád egy nagyon jó hagyomány, de az utóbbi időkben problémák voltak a viselkedéssel, az utcán történő hangoskodással, és ezért kértük a diákokat, hogy amennyiben nem szükséges, akkor csak az osztályfőnöknél, vagy az iskolában tartsanak tanárbúcsúztató ünnepséget.

További képekért kattintson a fotóra!

A Sipkay Barna szakközépiskola 4. B osztálya minden plusz idejét arra fordította, hogy méltóképpen el tudjanak köszönni tanáraiktól. Verset mondtak, énekeltek és egyikőjük még saját költeményt is elszavalt.

Margittai Lívia osztályfőnök hangsúlyozta, nagyon fognak hiányozni neki a gyerekek és szorít is nekik, hogy az életben mindenki megtalálja a helyét és sikereket érjen el.

A diákoknak nem sok idejük marad az ünneplésre, hiszen kezdődnek a ballagások, jövő héten hétfőn pedig már a magyar irodalom érettségi vár rájuk.

Golecz Réka 4. B osztályos tanuló a Nyíregyházi Televízió kérdésére elmondta, az érettségi miatt izgulnak, de szerinte jól felkészítették őket a tanárok, és így bízik benne, nem lesz gond senkivel sem az osztályban.
A Sipkayban idén négy végzős osztály ballag. Szakközépiskolai tagozaton a kereskedő, a vendéglátó, az idegenforgalmi tagozaton, valamint a felnőttképzési osztályban összesen 160 diák int búcsút a diákéveknek.

Bruszel Dóra

(Fotó: Trifonov Éva)