Tanács az idősekért

Körülbelül így kell elképzelni az Idősügyi Tanács munkáját is, melynek titkára Fintor Károlyné, aki így nyilatkozott a szervezet idei évéről a Nyíregyházi Televíziónak. – Valóban hasonlóképpen kell elképzelni az Idősügyi Tanács munkáját, hiszen egy javaslattevő és véleményező szervezet vagyunk. De elmondható, hogy Nyíregyháza vezetése sok mindenben együttműködő volt az elmúlt évben is. Számtalan példát lehetne felsorolni, de ami most a legaktuálisabb, az az, hogy az idén már minden 65. életévét betöltött nyugdíjas kaphat 2500 forint értékű ajándékcsomagot a helyhatóság jóvoltából. De kiemelném még a programok szervezését, az akadálymentesítést és a különböző szociális ellátásokat.

A tanács munkájáról elmondta: azért nem tűnik ki, hogy miben tesz javaslatot az Idősügyi Tanács, mert a szervezet munkarendje az önkormányzat terveinek figyelembevételével készül. Így az időseket érintő döntéseket előkészítő folyamatoknál, szakemberek meghívásával már tevékenyen tudnak részt venni, így javaslataik már megjelennek a képviselő-testület elé kerülő előterjesztésekben. A titkár asszony arra is kitért, hogy a tanács tagjait úgy válogatták össze, hogy a társadalom valamennyi rétegének legyenek képviselői.

KÉZBESÍTIK A KARÁCSONYI CSOMAGOKAT

Nyíregyháza önkormányzati rendelete alapján, karácsonyi ajándékcsomagot kapnak azok a nyugdíjasok, akik Nyíregyházán bejelentett lakóhellyel rendelkeznek, a 65. életévüket a tárgyévben betöltik, saját jogú nyugellátásban, vagy hozzátartozói nyugellátásban részesülnek. A karácsonyi ajándékcsomagot az önkormányzat megbízásából a Magyar Posta Zrt. kézbesíti a jogosultak részére, december 23-áig.