Támogatja a város a rászoruló hallgatókat: 38 pályázó összesen 1.360.000 forintot kapott

 

 

1996-ban alapították a Rászoruló Hallgatókért Közalapítványt, hogy támogassák a nyíregyházi, felsőoktatási intézményben tanulókat, attól függetlenül, hogy a szabolcsi megyeszékhelyen vagy máshol tanulnak.

– mondta Kovács Zoltán, kuratóriumi elnök.

Legutóbbi pályázatukra, azok jelentkezését várták november 21-éig, akik legalább 5 éves nyíregyházi állandó lakóhellyel, első diploma megszerzésére vonatkozó felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal és legalább jó tanulmányi eredménnyel rendelkeznek vagy első éves hallgatók esetén a felvételi eljárás során legalább 360 pontot értek el és a családjukban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét, azaz 57.000 forintot.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Az egyszeri, vissza nem térítendő összegeket csütörtök délután adták át. Jászai Menyhért alpolgármester kiemelte:

Összesen 1.360.000 forintot tudtunk szétosztani. Tanulmányi eredménytől függően 30, 40 és 50 ezer forint járt a hallgatóknak. Van egy nagyon fontos üzenete ennek a támogatásnak: Nyíregyháza nemcsak akkor gondol a fiatalokra, ha helyben tanulnak, hanem akkor is, ha távol vannak. Őket is visszavárja a város – ez is egy köteléket jelent a fiatalok felé.

A hallgatók között volt olyan, aki először pályázott, de akadt olyan is, akinek tanulmányát már többször támogatta a város. Leendő gitártanár, gyógytornász-jelölt, építészmérnöknek vagy éppen egészségügyi informatikusnak tanuló hallgató is kapott támogatást.


Dér Vivien