TalentMagnet: Minden vég egy új kezdetet jelent

Büszkén tájékoztatjuk városunk lakóit, hogy Nyíregyháza egyike annak a 13 európai városnak, amelyben már vannak kézzelfogható eredményei a tehetségvonzást és -megtartást célzó nemzetközi összefogásnak. 2022-ben hivatalosan is véget ér a projekt, viszont mi nem állunk meg. Továbbra is fontosnak tartjuk a tehetségek vonzását és megtartását Nyíregyházán.

A TalentMagnet partnerség mindent megtesz azért, hogy elérje küldetését, vagyis a városok tehetségbaráttá tételét. A városi partnereket már több mint egy éve támogatják a tudásszolgáltatók. A munkájukat segítő hasznos eszközök egész sorával rendelkeznek, mint például gyakorlati módszertan a helyi tehetségvonzási és -megtartási terv elkészítéséhez, gyakorlati útmutató, amely segíti az érintettekkel való együttműködést és a többszintű irányítási struktúra felépítését. Valamint létrehoztunk egy mobilalkalmazást is a fiatalok bevonására.

Minden partnerváros egyedi, ezért céljának eléréséhez konkrét, személyre szabott intézkedésekre van szüksége. Lássuk, mi történt az utóbbi időben Nyíregyházán.

Nyíregyháza a WPT2 munkacsomag vezetőjeként keményen dolgozik azért, hogy jelentős előrelépést érjen el a tehetségek vonzása és megtartása terén. Kiváló munkakapcsolatot alakítottunk ki a helyi Diákpolgármesterrel, egyesítjük erőinket a célcsoportunk jobb elérése érdekében. Csapatával együtt megvalósítottuk a városi Hackathon rendezvényt, ahol 12 órán keresztül foglalkoztunk a fiatalok véleményeivel érdekes feladatokon keresztül. Dr. Ulrich Attila alpolgármester úr és csapatunk tartalmas beszélgetéseket folytathatott fiatal tehetségekkel Nyíregyháza jövőjéről. Az esemény fénypontja az esti prezentáció volt, ahol a csapatok egy kész megoldást mutathattak be a három tagból álló zsűrink előtt. Az egész napos közös munka meghozta a gyümölcsét és fantasztikus projekteket vetettek fel a csapatok, például a bicikliút hálózatának modernizálását, vagy az első lakáshoz jutók támogatásának a tovább gondolását.

Nem állunk meg itt: folytatni kívánjuk az együttműködést a TalentMagnet Fórummal közösen egy igazán tehetségbarát Nyíregyháza megteremtéséért. A Fórumokon a helyi támogatókkal közösen próbálunk előnyös megoldásokat találni a jelenlegi problémákra, hogy a fiatalok még vonzóbbnak találják Nyíregyházát. Erőfeszítéseink eredményeként a tehetségvonzás és -megtartás fontos témává, a párbeszéd részévé vált a városban.

További érdekes tartalmakért, kövessen az alábbi oldalon: https://www.facebook.com/TalentMagnetProject