Tájfutó versenyek - nem unatkoztak az elmúlt hónapokban az NYVSC sportolói

Az NYVSC tájfutói ezen a nyáron sem pihentek sokat, a július végi 6 napos edzőtábort követően augusztus közepén – 2012. óta már a nyolcadik alkalommal -  ismét a legnagyobb hazai versenyre, az 5 napos Hungária Kupára utaztak. Ebben az évben 3 kontinens 24 országának közel 1000 versenyzője nevezett, a versenyt Mórahalom környéki terepeken rendezték.

A szakosztályból 20 gyerek valamint a szüleik álltak rajthoz. Az 1-4. napon a kategóriák napi győztesei egyedi pólókat nyertek. A díjakat Mórahalmon a gyógy- és strandfürdőben adták át. Az első három napon 3, míg a negyedik napon 4 NYVSC-s napi győztesnek tapsolhattunk:
1. nap:     M12C         ifj. Morauszki Mihály 
        M14B         Balatoni Tamás
        W15-18C    Kis Nikoletta
2. nap:    M15-18C    Lakatos Mátyás
        W10D        Morauszki Hajnalka
        W15-18C    Kis Nikoletta
3. nap:    M15-18C    Tóth László
        W15-18C    Tóth Nóra
        W21C        Halász Orsolya
4. nap:    M15-18C    Tóth László
        W10D        Morauszki Hajnalka
        W12C        Bilecz Sára
            W15-18C    Kis Nikoletta

Sztojka Milán (M16B) kategóriában a 2. napon 2 mp, míg a 3. napon 1 mp hátránnyal maradt le a napi győztes eredményétől. 
A versenyek nagy része erdős területen zajlott, de a 3. napon Ópusztaszeren a Nemzeti Történeti Emlékparkban versenyeztünk. A rövidtávú pályák vonalvezetésének köszönhetően bejárták szinte az egész emlékpark területét. A rendezőség jóvoltából lehetőség nyílt ingyenesen megnézni a Feszty Körképet is.

Az 5. napon már nem hirdettek napi győztest, de 3 versenyzőnk ezen a napon szintén a legjobb időt futotta:
M12C         ifj. Morauszki Mihály
W12C        Berencsi Panna
W15-18C    Tóth Nóra

Az 5. nap után hirdették az összetett eredményeket. A gyerekek sok-sok dobogós helyet szereztek. Az 5 nap alatt senki sem lett hibapontos, s nagyobb hibát sem vétett senki. Mindenki remekül helytállt.

Végeredmények:
M10D    9. Bilecz Márton, 17. Lakatos András
M12C    2. ifj. Morauszki Mihály, 4. Papp Samu
M14B    2. Balatoni Tamás, 5. Kis Roland
M14C    6. Papp Áron
M15-18C    2. Lakatos Mátyás, 3. Tóth László
M16B    2. Sztojka Milán Szabolcs
W10D    1. Morauszki Hajnalka, 2. Berencsi Kata
W12C    4. Bilecz Sára, 5. Berencsi Panna, 
9. Sztojka Zoé, 14. Veress Anna
W14B    8. Lakatos Róza, 10. Orosz Panna
W15-18C    1. Kis Nikoletta, 2. Tóth Nóra
W21C    3. Tóth Johanna

A Hungária Kupán már hagyomány, hogy sok, a tájfutáshoz kapcsolódó kísérő versenyt rendeznek. Ebben az évben a mobilos tájfutáson, a tájékozódási túraversenyen és a labirintus versenyen indultak a csapat tagjai. Az ópusztaszeri labirintus hazánk legnagyobb élő sövénylabirintusa, itt igazi kihívás volt teljesíteni a rövidebb pályát is. Hét versenyzőnk sikeresen teljesítette ezt a kihívást is. Ez volt eddig a legsikeresebb Hungária Kupa!

Augusztus végén már a szeptemberi rövidtávú bajnokságra készülve indult el a csapat a Nyíregyháza Kupán.  A már részben megismert „terepeken” 25 utánpótláskorú és 13 idősebb versenyző indult el. Bár a pályák és a térképek színvonala elmaradt a kívánatos színvonaltól, a versenyzők sikeresen megoldották így is a feladatot. A meghirdetett pontversenyben 75 ponttal fölényesen győzött az NYVSC csapata, megelőzve a diósgyőrieket (42 pont) és a rendező Denevér egyesületet (11 pont) és a szintén 11 pontot szerző romániai Madarászi Tájfutó Klubot. 

Az utánpótlás kategóriákban az NYVSC 15, a Diósgyőri TC 7, míg a Denevér Egyesület 3 dobogós helyezést szerzett. A rövidtávú OB-ra a felkészülés tovább folytatódik, hétvégéken térképes edzésekkel és a diósgyőriek versenyével zárul a kaposvári döntőig tartó ciklus. 

További részletek a szakosztály honlapján: www.nyvsc-tajfutas.hu