Tájékoztatás a tavaszi gyermekétkeztetés igénybevételéről
Fotó: Illusztráció

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Szülőt/Törvényes képviselőt, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a alapján a gyermek lakóhelye vagy, ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos, halmozottan hátrányos gyermek részére ingyenesen biztosítja.

 

Az ingyenes szünidei étkezést:

  1. az intézményi jogviszonnyal rendelkező általános-és középiskolai oktatásban résztvevő, valamint az intézményi ellátásban nem részesülő gyermekek részére az évközi (téli, őszi, tavaszi) szünetekben,
  2. a bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt biztosítja az önkormányzat.

Az ingyenes szünidei étkezést a 2022/2023. tanév tavaszi szünetében a szünidőre eső 2 munkanapon lehet igénybe venni: 2023. április 06-án és április 11-én,

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a tavaszi szünet időtartama alatt az étkeztetést házhozszállítással biztosítja az arra jogosultak számára. Hétköznap 10.00-14.00 óra között az ételeket lefóliázott, csomagolt dobozban kapják meg a gyerekek.

Felhívják azonban a figyelmet, amennyiben nem kívánják az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést igénybe venni, arról szíveskedjenek a Hatóságot mihamarabb tájékoztatni.

Az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés a gyermek 18. életéve betöltéséig vehető igénybe. Amennyiben gyermeke 18. életévét a szünidei étkeztetés ideje alatt tölti be, az ellátásra a 18. életévének betöltése után nem jogosult.

 

Forrás: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata