Tábori élmények – Bemes és gárdonyis diákok Szigligeten

A Bem József Általános Iskola és a Gárdonyi Géza Tagintézmény tanulói és kísérő pedagógusai írtak beszámolót élményeikről.

A Bem József Általános Iskola és a Gárdonyi Géza Tagintézmény diákjai ebben az évben is nagy izgalommal várták a szigligeti táborozást, amelyre 2020. július 27. - augusztus 1. között került sor. A festői környezet, az izgalmas programok az idén is kiváló lehetőséget nyújtottak a pihenésre, kikapcsolódásra a magyar tenger partján.

Az időjárás egész héten nagyon kegyes volt hozzánk, hiszen a sok napsütés végig biztosította a strandolás lehetőségét. Már megérkezésünk napján a Balaton habjaiban pihenhettük ki az utazás fáradalmait.

Kedden Sárvárra utaztunk, ahol az élményfürdőben töltöttük a napot. A csúszdák, medencék sokaságában mindenki megtalálta a kedvére való szórakozást.

Szerdán kihajóztunk a „Hableány” nevű kalózhajón a keszthelyi kikötőből. A Balaton csodálatos látványán túl maga „Jack Sparrow” kapitány szórakoztatott minket bűvészmutatványaival, humoros történeteivel. A gyerekek megismerkedhettek a hajó kormányzásának technikájával is.

Csütörtökön a Tapolcai-tavasbarlang csónakjaiban gyakorolhattuk az előző nap tanultakat. Különleges élmény volt megismerkedni a föld alatti világ rejtelmeivel. Nagyon sokféle ismerettel gazdagodtunk, és a csónakázás is nagyon izgalmas volt!

Pénteken egész nap strandoltunk, a Balaton habjaiban hűsítettük magunkat a nagy forróságban. Évről évre rendszeresen meghódítjuk a szigligeti várat, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul a szemünk elé. Természetesen ez most sem maradhatott el! Így vacsora után útra keltünk. Hatalmas szerencsénkre előző nap fejezték be a felújítási munkálatokat, így az elsők között nyílt lehetőségünk megtekinteni és birtokba venni a megújult várat. Hazafelé, a nap zárásaként ettünk egy finom fagylaltot is!

A tábor árnyas fái alatt, jól kiépített röplabdapálya, kondipark, pingpong- és csocsóasztal remek lehetőséget adott az önfeledt közös játékra, a gondozott, árnyas parkban a beszélgetésre és a zenehallgatásra.

A táborlakókat a felejthetetlen, együtt átélt élmények igazi közösséggé kovácsolták. Mindezért köszönet Dr. Hudákné Fábián Nóra táborvezetőnek, aki évről-évre nagy szeretettel vesz körül minket, és mindent megtesz azért, hogy jól érezzük magunkat! Jövőre is visszatérünk!

 

A Bem József Általános Iskola és a Gárdonyi Géza Tagintézmény tanulói és kísérő pedagógusai

Kapcsolódó galéria

Szigligeti tábor VII. turnus