Táborban a kosarasok - a jövő héttől a Blue Sharks is elkezdi a munkát

Kosaras képzőtábor a Continental Arénában. A Nyíregyháza Blue Sharks és a Nyíregyházi Sportcentrum edzői vezénylik napi 8 órában, egy teljes héten keresztül a tréningeket a gyerekeknek akik között 8 éves a legkisebb. Ebben a turnusban 43 szorgalmas és tehetséges utánpótláskorú gyereket fogadtak. A tábor meghirdetése után szinte azonnal betelt ez a létszám. Számos olyan dolgot tanulhatnak, melyet későbbi edzéseik során hasznosíthatnak.

- A Délelőtti edzéseken kevesebb a labdás feladat, főleg koordinációs feladatok, erősítő tréningek szerepelnek a programban, de megtanulják azt is, hogyan használják az SMR hengert - azaz olyan dolgokat, melyeket később is hasznosíthatnak - mondta Siska János vezetőedző. 

A tábor további exkluzivitását adja, hogy a munkában részt vesznek a Kék Cápák felnőtt játékosai is, így a gyerekek közvetlenül a "nagyoktól" tanulhatnak és leshetik el a sportág csínját-bínját. Czura Attila nagyon népszerű a kicsik körében. A játékost szinte folyamatosan bombázzák kérdésekkel a táborozók.

- Voltak páran akik odajöttek hozzánk és mondták, hogy mi vagyunk a példaképük. Ez nagyon megtisztelő, és próbáljuk arra buzdítani őket, hogy kitartó munkával legalább ilyen jók lehetnek ők is, vagy még jobbak - mondta Czura Attila játékos.

A Blue Sharks játékosaira a jövő héttől keményebb feladat vár, megkezdődik a felkészülés a következő szezonra. A csapat keretében volt változás, Nagy Krisztián Budapesten folytatja. Bazsó Brúnó viszont a Nyíregyháza Blue Sharks kosaras lett. A Szombathelyen nevelkedő játékos legutóbb a Jászberényi KSE-ben az A-csoportban játszott. A 23 éves, 195 centis, 2-es és 3-as poszton bevethető játékos a középszakaszban hat meccsen majdnem 13 átlag játékperc alatt 3,2 pontot és 2,2 lepattanót jegyzett a JKSE színeiben az élvonalban. A Nyíregyháza vezetése közben folyamatosan tárgyal további játékosokkal, és információink szerint rövidesen bejelenthetik egy korábbi válogatott kosaras érkezését.

Dankó László