Tablet a Rotary, a Libra és a RutinSoft segítségével hátrányos helyzetű diákoknak
Fotó: Illusztráció

Azok a családok, ahol már megvan a kultúrája a digitális eszközök használatának, bár nagy erőfeszítésekkel, de valószínűleg képesek átállni, és lépést tartani a járvány ideje alatt bevezetett digitális oktatásra. Ez azonban nem a többség.

A legnagyobb vesztesek most is a hátrányos helyzetű diákok lesznek.

Hosszabb távon kiesnek a tanulásból. Többségüknél az otthoni kommunikációs eszközellátottság nagyon vegyes képet mutat, van, ahol még internet sincs. Ezen próbál meg segíteni a nyíregyházi Rotary Klub. Felhívásuk mellé állt már a Libra Szofver Zrt., és a RutinSoft Kft., őket követte több kisebb vállalkozás. A DIGINET pedig egy évig ahol a családban nincs internet egy évig biztosítja az online elérhetőséget.

Az eddigi felajánlásokból eddig 64 gépet vásároltak a rotarysták. A tabletek 65-75 ezer ft-ba kerülnek egyenként. Jellemzően az eddigi gyűjtésből a készülékeket a bokortanyákon élő vagy lakóotthonban tanuló gyerekek kapják meg. Több készülék az Oltalom Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonába kerül.

A civil szervezet várja azoknak a vállalkozásoknak, magánszemélyeknek a segítségét, akik az akció mellé állva további készülékek beszerzését teszik lehetővé.

Jelentkezni vitkai.eva@gmail.com email címen lehet, a klub ezután felveszi a kapcsolatot a felajánlóval, és gondoskodik arról, hogy a legrászorultabb gyerekek is bekapcsolódhassanak a digitális oktatásba.

Segítsünk együtt a gyerekeknek!