Szurkolói ankét - Elindította a szezont a Nyíregyháza Spartacus
Fotó: Trifonov Éva

Vasárnap megkezdődik a Merkantil Bank Liga 2021/2022-es idénye, a Nyíregyháza Spartacus pedig ezúttal is szurkolói ankéttal indította a szezont. Különleges lesz a következő év, mivel a csapat a stadion építése miatt Balmazújvárosban vívja majd hazai mérkőzéseit. 

- Szeretnénk mindenben segíteni a szurkolókat, ezért ingyenes szurkolói buszt indítunk már most vasárnap is a Városi Stadiontól Balmazújvárosba. Főleg azok jelentkezését várjuk, akik autóval nem tudnak eljutni a találkozóra, meglátjuk, mekkora lesz az igény. Csütörtöktől a SziZo Sportboltban megkezdődik a bérletek és a jegyek árusítása is. Igyekeztünk kedvező áron adni, mert tudjuk, hogy az utazás is megterhelő lesz a szurkolóknak. Az építkezés miatt Kisvárda volt a másik lehetséges helyszín, de mivel ott NB-I-es csapat van, a pálya kímélése érdekében nem szerették volna további meccsekkel terhelni, így Debrecen, Szolnok vagy Balmazújváros jöhetett még szóba, végül utóbbira esett a választás - mondta Dankó Gergő klubigazgató. 

Az éves bérlet 8500 Ft-ba kerül, míg elővételben egy-egy belépő mindössze 500 Ft lesz. A helyszínen 1000 Ft a jegy, a kedvezményes belépő 500 Ft, míg a 14 év alattiaknak és a 70 év felettieknek ingyenes a belépés. 

Szergej Pacaj vezetőedző a felkészülést értékelte, úgy érzi készen áll a csapat a bajnoki rajtra. Dr Róka Géza társügyvezetőként dolgozik a Szparinál, de marad Kozák Attila is ügyvezetőként a klubnál. 

- Lesz munka bőven, mivel a stadion építéssel párhuzamosan elindulhat az akadémiánál is egy beruházás, és közben csapatot is kell építenünk. Egyértemű a célunk: harcban kell lennünk a feljutásért - mondta Dr. Róka Géza. 

Sándor István szakmai tanácsadó az új igazolásokról beszélt. Olyan játékosokat szeretett volna szerződtetni a Szpari, akikben van becsvágy, és posztonként így harc lehet a csapatba kerülésért. 

- A tavalyi év csalódás volt számunkra, mert az első hatban kellett volna végeznünk, én ezt vállaltam. Most a tulajdonos azt várja, hogy az élvonalért küzdjünk, és vállalom a felelősséget, ha ez nem teljesül - tette hozzá Sándor István. 

A csapat hivatalosan az ankéton mutatta be az új játékosokat. Nagy volt a mozgás, több érkező mellett saját nevelésű fiatalok is szerződést kaptak. Természetesen a szurkolók is kérdezhettek, melyekre a vezetés válaszolt. A bajnokság vasárnap kezdődik a Dorog elleni mérkőzéssel. 

Kapcsolódó galéria

Szurkolói ankéttal indult a szezon a Nyíregyháza Spartacus FC-nél