Szüreti bál a Dallas stílusában

A Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános lskolában arra törekszünk, hogy ne csak az ide járó gyerekek, hanem az őket nevelő szülők is ismerősként üdvözöljék egymást, amikor belépnek az iskola épületébe, vagy találkoznak az utcán. Az intézmény sokak által irigyelt családias légkörét a különböző, felnőtteknek szóló rendezvényeinkkel is próbáljuk megalapozni. A családi sportvetélkedők, ünnepségek, családi napok mellé évek óta szülőknek szóló bálokat is beillesztünk. Már hagyomány, hogy ősszel zenés, táncos összejövetellel köszöntjük első osztályosaink szüleit. llyenkor kötetlen hangulatban az ,,új" szülők megismerkedhetnek az iskolában tanító pedagógusokkal és a többi szülővet. Így lesz ez ebben a tanévben is, hiszen a Kodályban mindig történik valami!

Szinte az egész városban ,,téma" volt, amikor 2017. februárjában egy igazi, közel hat méteres, velencei gondolát próbált meg tíz ember betuszkolni az iskola aulájába. A különleges jármű a velencei karneválok hangulatát idéző, Sóhajok éjszakája elnevezésű jótékonysági bál kelléke volt.

Meglepetésben az idei szüreti bálunkon sem lesz hiány! 2017. október 28-án, szombaton 19 órától a kilencvenes évek elejére röpítjük vissza a báloző szülőket. 1990. Szilveszterén indította ugyanis útjára a Magyar Televízió a Dallas című amerikai filmsorozatot, amely minden pénteken a televíziók elé vonzotta a lakosság nagy részét. Kicsik és nagyok izgatottan várták, milyen cselhez folyamodik Jockey, hogyan próbál meg leszokni az italról Samantha és hogyan tud Bobby érvényesülni ármánykodó testvére mellett. A filmben ürültek a whiskys-poharak, rodeóbajnokságon vettek részt a férfiak, a női szereplők pedig a nyolcvanas évek divatdarabjaiban libbentek be egy-egy rendezvényre.

A Dallas, ha csak egy estére is, de a Kodályba is beköltözik! A szervező második osztályos szülők ezt választották az idei szüreti bál támájának. Az elsős szülők tánca és avatása után igazi amerikai hangulat várja a kikapcsolódni vágyókat. Lesz amerikai foci a Nyíregyházi Tigers csapatával, a bátrabbak részt vehetnek rodeóbajnokságon, a szerencse lovagjai pókerezhetnek, mások pedig darts-ozhatnak. Az elveszett kalóriákat az amerikai sütik versenyén pótolhatják a résztvevők. Az egész estés táncmulatság lehetőséget teremt arra, hogy a gyerekek érdekében baráti légkör alakuljon ki szülő és pedagógus, valamint szülő és szülő között.