Szűrésért ajándék Nyíregyházán

Vércukor,- vérnyomás,- és testzsír, valamint tüdőkapacitás mérésen vehettek részt Nyíregyháza nyugdíjasai, akik szombaton ellátogattak a Városi Rendelőintézetbe. Az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság Szent István utcai intézményben az ingyenes szűrésen részt vevők még ajándékot is kaptak.

Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság vezetője azt mondta a szűrés délelőttjén, az ingyenes vizsgálat jelentősége az, hogy felhívják Nyíregyháza lakosságának a figyelmét arra, hogy az egészségéért mindenkinek tenni kell. Az egészségügyi szervezet az ingyenes szűréssel is megteremtette a lehetőségét annak, hogy az emberek egészségtudatosan tudjanak élni.

További képekért kattintson a fotóra!

Az Unilever nyírbátori gyára több tonna háztartási vegyi tisztítót és öblítőszert ajánlott fel az egészségügyi intézménynek, hiszen a vállalat fontosnak tartja azt, hogy egészségtudatosságra neveljék az embereket.

Buss Viktor, az Univeler Kft. nyírbátori gyárának igazgatója azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, az Unilever Magyarország Kft-nek a missziója az, hogy támogassa az egészségmegőrzést. Hozzátette, szívesen állnak be ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések mellé.

 

Nyíregyháza ösztönzi a lakosságo

 

A lakosság egészségi állapotáért Nyíregyháza Önkormányzata is sokat tesz. Rendszeresek a városban a szűrések, mindezek mellett mozgásos, szabadidős elfoglaltságokat is biztosítanak a városlakóknak.

Rákóczi Ildikó, a FIDESZ-KDNP önkormányzati képviselője arról beszélt az eseményen, hogy nincs attól fontosabb dolog, mint az ember egészségnek a megőrzése. Ehhez a város vezetése, az Önkormányzat minden lehetőséget megteremt, és megragadnak mindent, ami azt szolgálja, hogy a lakosság egészségi állapota jobb legyen.

Az ingyenes szűrővizsgálatra sok nyugdíjas látogatott el. Valamennyien fontosnak tartják a megelőzést és azt, hogy probléma esetén szakellátásban részesüljenek.

Havasi János vérnyomás és vércukor problémái miatt vett részt a szűrővizsgálaton. Azt mondta, nem a körzeti orvoshoz ment, hanem a Városi Rendelőintézetbe, így összekötötte a kellemest a hasznossal.

Az ingyenes szűrést követően minden megjelent nyíregyházi nyugdíjas megkapta az Unilever tisztítószerekből álló ajándékcsomagját.

ME.