Szünetelj velünk! – A Sóstói Múzeumfaluban

Szünidei programokkal vár a Sóstói Múzeumfalu.

A Sóstói Múzeumfalu újranyitását követően törekedett arra, hogy minden nap valamilyen tevékenység elvégzésére buzdítsa vendégeit. Az őszi szünet alatt tematikus napokat szervezünk, mely alkalmakra kedvezményes belépőjegyet (élményjegyet) biztosítunk a foglalkozások elvégzéséhez.

ÉLMÉNYJEGY
Felnőtteknek: 1000 Ft
Diákoknak: 500 Ft

A PROGRAMOK MINDEN NAP 3 TURNUSBAN INDULNAK:
10.00
12.00
14.00

Október 27. (kedd)
"Tökös nap" keretében rongybabakészítést próbálhatnak ki a vendégek, míg a sütőtök a kemencében készül. Állatos tárlatvezető segítségével fedezhetik fel falu rejtett állatvilágát.

Október 28. (szerda)
Ezen a napon a világításé a főszerep, hiszen világítástörténeti foglalkoztató-terünkben játszhatnak a látogatók, s próbálhatják ki a gyertyamártás mesterségét. A napot kemencés sült alma teszi ízletessé.

Október 29. (csütörtök)
Csütörtökön az illatoké a főszerep, ezért illatos tárlatvezetővel kell kiszagolni a falusi rejtélyeket. Készül gyógytea és levendulás keksz, de az ügyes kezek illatzsákot is varrhatnak ruhásszekrényükbe.

Október 30. (péntek)
Nap, Hold és Csillagok elnevezéssel az égitestek útján haladva fedezhetik fel közösen az Ékes dísze e háznak című kiállítást, majd varázsképet alkothatnak, végül csillag formájú mézeskalácsot fogyaszthatnak közösen a mézeskalácsos műhelyben.