Szükség lesz az esernyőkre az ország egyik részén, mutatjuk, hol

Pénteken az ország keleti felében zárt lesz, másutt szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, több órára kisüt a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 25 fok között alakul. Este hazánk keleti harmadában továbbra is erősen felhős vagy borult idő ígérkezik.

Pénteken az ország keleti felében zárt lesz, másutt szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, több órára kisüt a nap. Eleinte a déli tájakon eshet az eső, majd az érkező csapadékzóna fokozatosan a délkeleti, keleti megyék fölé korlátozódik, ott várható több helyen eső, zápor. Nyugat felé haladva csökken a csapadék esélye, a Kiskunság nyugati felén és a Dunántúlon már nem valószínű csapadék.

Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 25 fok között alakul, a keleti határnál lesz a leghűvösebb. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Este hazánk keleti harmadában továbbra is erősen felhős vagy borult idő ígérkezik, nyugat felé haladva kevesebb lesz a felhő, sőt a Dunántúlon nagyrészt kiderül az ég. Egyre kevesebb helyen várható csapadék, az északkeleti, keleti határánál hajnalban már csak helyenként lehet eső, zápor. A Dráva-mentén hajnalra foltokban pára, köd képződhet.

A légmozgás mindenütt mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

 

Forrás: hirado.hu