Sztárok az Arénában - A Bajnokok Ligája címvédő volt a vendég
Fotó: Trifonov Éva

2004 óta először női röplabda Bajnokok Ligája mérkőzést rendeztek Nyíregyházán, ezen a hazai Fatum-Nyíregyháza a címvédő A. Carraro Imoco CONEGLIANO-t fogadta.

A Nyíregyháza lelkesen kezdte a mérkőzést, Ralitsa Vaszileva pontjával vezetett és sokáig tartotta a lépést. Az olaszoknál Megan Courtney, Raphaela Folie és Giorgia Frosini szerezte a pontok nagy részét, a hazaiaknál Vasileva és Nikola Radosová volt a legeredményesebb. Az Imoco 16:16 után kétszer sikeresen challenge-elt, majd Kathryn Plummer lezárta a szettet.


A második szettben néhány szép momentumnak örülhettek a hazai szurkolók, ám Plummer és a csapata dominált, így nagy különbséggel nyerték a szettet.

A játék később sem változott az Imoco magabiztosan megnyerte a mérkőzést. A mérkőzés MVP-je Kathryn Plummer (16 pont).

Fatum-Nyíregyháza–A. Carraro Imoco Conegliano 0:3 (-18, -13, -11)

Continental Aréna

Jv.: Jurkovic (horvát), Szabo (román)

Fatum: Vasileva 9, Pintér 2, Ana Tiemi 1, Radosová 11, Lászlop 1, Vaida 2. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Dékány 1, Glavinic 2, Bodovics.

Vezetőedző: Németh Szabolcs.

Imoco: Plummer 17, Folie 10, Frosini 12, Courtney 11, De Kruijf 8, Wolosz 1. Csere: De Gennaro (libero), Butigan, Vucskova 1, Omoruyi, Gennari 2.

Vezetőedző: Daniele Santerelli.

Németh Szabolcs: – Nagyon büszke vagyok a lányokra. Nem mondom, hogy fantasztikus volt az első szett, az akkor lett volna, ha megnyerjük, de nagyon szépen játszottak, nagyon akartak. Az volt a fontos, hogy ne azzal foglalkozzanak, ki áll a másik oldalon. A 0:3 reális eredmény, a hibákon dolgozunk.

Daniele Santarelli: – Jó meccset játszottunk Nem kezdtünk túl jól, nem voltunk elég kemények a blokkokkal és védekezéssel. Az első szett után teljesen megváltoztattuk a mentalitásunkat, ráléptünk a gázpedálra. Boldog vagyok, nem a végeredmény miatt, hanem mert harcoltunk a labdákért. Fontos meccs volt nekünk, mert utoljára játszottunk a klubvilágbajnokság előtt.