Szpari győzelem Debrecenben
Az első tavaszi bajnoki fordulót rendezték a labdarúgó NB III-ban. A Nyíregyháza Spartacus Debrecenben lépett pályára.

Többen hiányoztak a Szpari keretéből, Csorba Szabolcs betegség, Zoran Kostic sérülés, Törtei Tamás és Luis Ramos pedig eltiltás miatt nem szerepelhetett a Debrecen második csapata ellen.

DVSC-DEAC–Nyíregyháza Spartacus 1–2 (1–2)

Debrecen, Oláh Gábor utcai stadion, 700 néző

Jv.: Lovas László (Viczián, Csatári)

Debrecen: Verpecz - Kuti, Kinyik, Barna, Balogh (Lénárt 80. p), Székely (Bíró 62. p), Ludánszki (Ignáth 80. p), Vincze, Kondás, Takács, Kertész.

Vezetőedző: Szatmári Csaba

Nyíregyháza: Ovszijenko - Rubus, Rakovic, Szalai, Farkas - Zofcák, Abdouraman, Szécsi (Kapacina 89. p), Rezes (Kis 90. p) - Harsányi, Pölöskey (Pálinkás 85. p).

Vezetőedző: Mátyus János

A pálya talaja annak ellenére, hogy az elmúlt napokban sokat esett az eső, nem mély. 8 fok és napsütés várta a csapatokat Debrecenben. A Szparinál Perger, Kis, Pálinkás és Kapacina volt bevethető csereként.

A Szpari kezdte a meccset. A csapatot 100–120 nyíregyházi szurkoló is elkísérte. A 2. percben hidegzuhany. Kertész viharzott el a jobb oldalon, és kilőtte a hosszú sarkot, 1–0. Két perccel később Szpari helyzet, Rubus lőtt 18 méterről, Verpecz védett. 7. perc, hatalmas hazai helyzet. Takács vezette egyedül kapura a labdát, de mellé csavart. A sokk után magához tért a Nyíregyháza, előbb Szécsi lőtt fölé, majd Harsányi húzott el szélen, de tisztáztak a védők. A 16. percben Rezes lőtt távolról, fogta a labdát a hazai kapus. Mezőnyfölényben játszott a Spartacus, a DVSC a gyors kontráiban bízott. A 26. percben egy ilyen végén a gólszerző Kertész lépett ki középen, de mellé lőtt. Nem úgy a másik oldalon Harsányi Zoltán! Szalai Vilmos labdájával megindult középen, és a kapuba lőtt, 1–1! A 29. percben majdnem a vezetést is megszerezte a Szpari, de egy szöglet után megpattanó labdát bravúrral védett Verpecz. Majd Harsányi csapott be két védőt is, de a passzába beleléptek. A 33. percben átvette a vezetést a Nyíregyháza! Igor Zofcák beadását Szalai Vilmos csúsztatta a hosszú sarokba, 1–2. Továbbra is fölényben játszott a Nyíregyháza, melyet Farkas veszélyes szabadrúgása is jelzett. A védő alig csavart fölé. Az első félidőben több helyzet nem volt, vezetett a Szpari. A második félidő nyíregyházi kapufával indult, Harsányi balról találta el a felső lécet. Az 52. percben Szécsi célozta meg távolról a felső sarkot, Verpecz nagyot védett. Támadásban maradtak a mieink, egy keresztpassz után Rezes lőtt kapásból, de szögletre vágódott a labda. A 65. percben formás akció végén Szécsi ívelt középre, Pölöskey centikkel maradt le. Majd megint Pölöskey, ezúttal fölé fejelt. A másik oldalon Bíró került helyzetbe, laposan lőtt, Ovszijenko vetődve védett. Több gól nem esett, a Szpari győzelemmel kezdte a tavaszt.

Dankó László