Szorosabb kapcsolat – Testvérvárosi küldöttség érkezett Kínából

Közel tíz és fél millió lakos, egy fél Magyarországnyi terület, több mint 50 felsőoktatási intézmény, fejlett, meghatározó ipar, mezőgazdaság, turizmus, előremutató környezetvédelmi gazdálkodás – akár egy országról is beszélhetnék. De ezek csupán Harbinnak a jellemzői. A kínai település 2006 óta ápol Nyíregyházával testvérvárosi kapcsolatot. Most egy európai körlátogatás keretében egy küldöttség érkezett az ázsiai országból a szabolcsi megyeszékhelyre, hogy feltérképezze, miként lehetne az államok szintjén egyre szorosabb kapcsolatokat testvérvárosi szinte is még jobban elmélyíteni.

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere kiemelte, az együttműködés elsősorban a gazdasági fejlesztéseket helyezi előtérbe, így az ipart és a mezőgazdaságot, de érinti még a turisztikát, valamint a kulturális és zenei életet is.


Kölcsönös meghívások

 

További képekért kattintson a fotókra!

A kulturális együttműködés egyik előremutató, kölcsönös jele, hogy a kínai delegáció meghívta Nyíregyháza egy vezető együttesét a 2018 augusztusában Harbinban tartandó zenei fesztiválra, míg a testvérváros egy alkotóját a Nyíregyházi Nemzetközi Plein-AIR Művésztelepen fogadják szívesen jövőre.

A küldöttség magával hozta Han Jing, a Harbini Egyetem docensének két festményét is, melyet Nyíregyháza Megyei Jogú Város gyűjteménye számára ajánlottak fel.

Zadubenszki Norbert
Fotó: Szarka Lajos