Szoros játszmák után a hazaiak örülhettek

zékesfehérváron lépett pályára a Fatum Nyíregyháza a női röplabda Extraligában. 

A házigazda kezdett jobban, a mieink beragadtak a találkozó elején, így hét pontos hátrányba kerültek a mieink. A szett felénél aztán megérkezett a meccsbe a Fatum, pontosabbak lettek a támadások, és elkezdte faragni a különbséget a csapat! 16-13-nál már csak három pont volt a két együttes között. Sőt, Lászlop Alexandra jó blokkjával egy pontra zárkózott a Nyíregyháza, ám egyenlíteni nem sikerült, pedig többször is volt rá esély. Végül nyerte a szettet a házigazda.

A második játszmában már jól kezdett a Fatum, és három pontos előnyt szerzett. Ana Flávia Galvao szép megmozdulása után 5-9 volt az állás, de hosszú labdamenetek után 10-10-nél egyenlített a MÁV Előre. Ettől kezdve szoros volt a szett, 17-17-tel kezdődött a hajrá, de Nina Kocic jó támadásaival sikerült kettővel meglépni. 20-20-nál egyenlítettek a fehérváriak, majd a vezetést is átvették, 22-22 után pedig már csak ők szereztek pontot. 

A harmadik felvonás eleje szoros volt, 10-10-ig fej fej mellett haladtak a csapatok. A folytatásban sem változott a helyzet, így féltávnál is döntetlen volt az állás, de jó támadásoknál a végjáték előtt a mieink szereztek három pontos előnyt. Egy óriási labdamenet után Asly Antivero volt eredményes, ezzel a Fatum elérte a 20 pontot. 23-23-nál a játszma legfontosabb labdamenete jött, és bár meccslabdához jutott a MÁV Előre, Valerin Carabali hárította azt. A másodikat viszont már értékesítette a hazai csapat, így 3-0-ra győzött. 

MÁV Előre – Fatum Nyíregyháza 3-0 (22, 22, 24)

MÁV Előre: Dvoracek 18, Andersson 7, Vacsi 8, Markovic 10, Pallag 13, Michalewicz 2

Csere: Tóth (liberó)

vezetőedző: Lukasz Przybylak

Nyíregyháza: Jeremic 2, Kocic 20, Lászlop 6, Galvao 1, Carabali 11, Szabó L. 7

Csere: Tóth F. (liberó), Antivero 5

vezetőedző: Tomás Varga