Szörnyethalt a vitorlázógép pilótája

 A vitorlázógép zuhanás közben több fának is nekiütközött, ezeknek levágta a lombkoronáját, majd egy portaépület falának csapódott. A repülőből csak apró darabok maradtak meg. A pilóta holttestét a roncsok közül a nyíregyházi tűzoltók szedték ki. A közelben több lakóház található és egy építkezés is folyt itt, így csak a szerencsének köszönhető, hogy a balesetben más nem sérült meg.

Nem hivatalos információk szerint, a férfi egy olyan repülést hajtott végre, amely során öt órát kellett volna levegőben töltenie. A vitorlázást ugyanis nem rég kezdte el, ilyen géppel keveset repült és most gyakorlatozott.

A nyíregyházi repülőtér több szakértőjét is megkérdeztük az esetről, akik ugyan nem vállalták a nevüket, de azt mondták, hogy a pilóta nem ideális körülményeket választott a repüléshez. Nagy volt a hőség és ilyenkor előfordulhat, hogy egy rossz manőver közben egyszerűen elfogy a gép alól a felhajtóerő. Ezután a vitorlázógép süllyedni kezdett és innentől kezdve már nem tudta felhúzni a gépet a pilóta, hiába manőverezett és próbált ismét magasba emelkedni, már nem sikerült neki.

Ezt a feltevést az utcában élő szemtanúk is megerősítették, mert ők azt látták, hogy a pilóta a géppel a házak felett köröz, de azt is észlelték, hogy egyre alacsonyabban száll.

Z. Pintye Zsolt