Szórakoztató programokkal a szelektív hulladékgyűjtésért

Nyíregyháza Önkormányzata és a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. idén is megrendezte a Szelektív Szombat elnevezésű környezetvédelmi napot a Kossuth téren. A program célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára és játékos vetélkedők segítségével elmélyítsék annak gyakorlatát. Petró Árpád, a THG kft. ügyvezetője elmondta, Nyíregyháza a megyei jogú városok között az első háromban van a szelektív hulladékgyűjtés területén. Ezt az önkormányzat által biztosított eszközökkel, a cég szolgáltatásaival, valamint a lakosság pozitív hozzáállásával közösen érték el.

A Szelektív szombaton egész napos vetélkedősorozatra hívták a gyerekeket és szüleiket. A tanulságos és gyakorlatias játékok mellett lufis bohóc, arcfestő, kreatív kuckó, Szelekt Ákos próbakuckó, kukás-konténeres autó bemutató várta a résztvevőket.

 

ORSZÁGOSAN PÉLDAÉRTÉKŰ PROGRAM

 

Az eseményen részt vett a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. egyik vezetője is. Hajnal Zsolt vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta, országos szinten egy igen jelentős szemlélet- és tudatformáló kampányra készülnek, amelyet komoly forrással támogat a kormány. A nyíregyházi Szelektív Szombatot példaértékűnek tartja, elismeréssel szólt arról, hogy már kilenc éve megrendezik.

A változatos programok és játékok közben a tapasztalatok mellett értékes ajándékokkal is gazdagodhattak a jelenlévők. A legügyesebb család nyereménye egy wellness hétvége, a második helyezett család jutalma egy notebook, harmadiké pedig kerékpárutalvány volt. Emellett sportszer és játékszerutalványokkal is díjazták azokat az iskolákat és óvodákat, akik a legtöbb családot mozgósították.

Szoboszlai Tibor

KAPCSOLÓDÓ FÉNYKÉP ÖSSZEÁLLÍTÁSAINK

SZELEKTÍV SZOMBAT 2017 - ELŐKÉSZÜLETEK ÉS MEGNYITÓ - GALÉRIA ITT!

SZELEKTÍV SZOMBAT 2017 - PROGRAMOK ÉS EREDMÉNYHÍRDETÉS - GALÉRIA ITT!

4 FOR DANCE A SZELEKTÍV SZOMBATON - GALÉRIA ITT!

IRIGY HÓNALJMIRIGY A SZELEKTÍV SZOMBATON - GALÉRIA ITT!

KERESZTES ILDIKÓ KONCERT A SZELEKTÍV SZOMBATON - GALÉRIA ITT!