"Szögezzük le, a semmiért nem szoktak elnézést kérni..." - nyílt levélben válaszolt a polgármester

"Vállalhatatlan stílus. Meghamísított fotó. Alpári, gyalázkodó megnyilvánulások. Tudatosan gerjesztettet ügy." - Nyíregyháza polgármestere személyes hangvételű bejegyzéssel válaszolt Lengyel Máté, képviselőnek.

Nyíregyháza polgármestere úgy fogalmazott „semmiért nem szoktunk elnézést kérni”.  Közgyűlésen készült hangfelvételek alapján pedig Lengyel Máté kétszer is elnézést kért a „tudatos hergelés és a személyeskedő, cinikus módon feltett kérdései” után. Dr. Kovács Ferenc szerint, ráadásul a vállalhatatlan stílus és megnyilvánulások rendszeresek az ellenzék részéről. Lengyel Máté ráadásul még fotót is hamisított, egy tudatosan gerjesztett ügy érdekében. 

A polgármester bejegyzésében közérdekű információkat is olvashatunk a legutóbbi közgyűlés részleteiről. A három és fél órás zárt ülés után a polgármester úgy fogalmazott, a városlakók minden kérdésre választ kapnak, és a városvezetés minden feltett kérdést megválaszolt.

„Ami a közgyűlés három és fél órás zárt ülésének témáját illeti: a részletes tájékoztató után bármennyi kérdést feltehettek az ipari park fejlesztése kapcsán és mindenre választ kaptak. Az ott elhangzott, nyilvánosságra hozható információkat a lakosság is meg fogja ismerni, mint ahogy eddig is folyamatosan tájékoztattuk az itt élőket. A tények ismertetésével az Ön által tudatosan gerjesztett ügyet lezártnak tekintem.”