Szociális Munka Világnapja

1997-től emlékeznek meg Magyarországon minden novemberben a szociális munkásokról. Egy nap ilyenkor azokról a szakdolgozókról szól, akik tevékenységükkel főleg idős, beteg, rászoruló embertársaikon segítenek.

Segítség 365 napon 24 órában

Jászai Menyhért, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, ezek az emberek nagyon sokat dolgoznak a nyíregyháziakért. Hozzátette, szinte nincs a társadalomnak olyan csoportja, aki valamilyen szinten ne lenne szociális ellátórendszerrel kapcsolatban.

Összetett, szakértelmet igénylő feladat

A szociális munkások összetett feladatot végeznek, amely szakértelmet és komoly koncentrációt igényel.
Szilvásiné Bojda Márta, a Szociális Gondozási Központ igazgatója arról beszélt az ünnepség előtt, mennyire nehéz, megterhelő fizikai munkát végeznek a szociális munkások, amely nemcsak testileg, hanem szellemileg, lelkileg is próbára teszi őket.

További fotókért kattintson a képre!

Áldozatvállalás mindennap

A gondozottak többsége 80 év feletti, akikkel speciálisan kell foglalkozni. Szabó Rita közel kilenc éve, nap mint nap azért dolgozik, hogy megkönnyítse az ellátottak életét. Azt mondta, ő is és valamennyi munkatársa hivatásként tekint a napi feladatokra, amit szívvel-lélekkel végeznek.

Az ünnepségen a szociális szakdolgozók egyharmada igazgatói dicsérő oklevélben is részesült a Szociális Munka Világnapján.

M. E.