Szlovéniában indul a szezon
A jövő héten kezdődik a női röplabdabajnokság. A Fatum-Nyíregyháza négy fronton száll harcba, mivel nemzetközi mérkőzéseket is vív.

Fél év alatt negyven meccs. Ennyi vár a Fatum-Nyíregyházára a jövő héten rajtoló szezonban. A női röplabdások a magyar bajnokság és kupa mellett a Challenge Kupában is indulnak és a MEVZA tornán is részt vesznek. A Nyíregyházi Sportcentrum minden feltételt igyekszik biztosítani.

Két játékos váratlanul jelentette be, hogy befejezi pályafutását, és bár érkeztek újak, így is 12 fős a keret, amivel nekivágunk a szezonnak. Az élcsapatok ennél több játékossal dolgoznak, de ha nem lesz sérülés, akkor így is elérhetjük célunkat, azaz bejuthatunk a legjobb négy közé a bajnokságban – mondta Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Nyáron Miskolcról érkezett két játékos a csapathoz, és egy trinidadi röplabdást is szerződtetett a klub. Tóth Fruzsina a saját utánpótlás csapatból került a felnőttekhez, és Erdősné Balogh Erika is vállalta a játékot. Utóbbi a játékosok szerint tartást adhat az együttesnek. A szakmai stábban is van változás, Kőhalmi Richárd munkáját edzőként Natalia Akimova segíti, de a feladóra játékosként is számíthat a tréner. A csapat keddtől csütörtökig Szlovéniában szerepel MEVZA tornán, ahol a házigazda Kramnik és az osztrák Schwechat lesz a Nyíregyháza ellenfele. A magyar bajnokság a jövő hét végén indul, amikor a Vasas látogat a Bem iskolába.

Dankó L.