Konditerem a Zrínyiben
Konditermet alakítottak ki a Zrínyi Ilona Gimnáziumban. Az iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a sportra, az edzőtermet pedig nemcsak testnevelésórákon, hanem azon kívül is használhatják a diákok.

Láb- és karerősítő gépek, súlyzók, padok. Modern eszközökkel rendezték be a Zrínyi Ilona Gimnáziumban átadott edzőtermet. A gépeket annak az Alapítványi bálnak a bevételéből tudták megvalósítani, melyen szülők, egykori diákok adakoztak.

– A Zrínyinek mindig az egyik fő jellemzője volt az alkalmazkodóképesség. Most a mindennapos sport jelentett kihívást. Nem szerettük volna, hogy a gyerekek testnevelésórán csak sétáljanak vagy lépcsőzzenek, ezért valósítottuk meg szülői és támogatói segítséggel ezt a konditermet – mondta Huszárné Kádár Ibolya igazgató.

További képekért kattintson a fotóra!

A most kialakított edzőterem a korábbi években számos funkciót töltött be. Nemcsak tanterem, hanem szolgálati lakás is volt, most pedig a fiatalokat várja. Magyarországon még mindig keveset sportolnak az emberek.

– Sajnos az Európai Unióban Magyarország le van maradva, nálunk 10 százalék mozog rendszeresen, míg ez az arány az unióban 30 százalék. Ez egy nagyon jó kezdeményezés a Zrínyiben, mert így a fiatalok megszerethetik a sportot – mondta dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő. 

Nyíregyháza vezetése a közelmúltban sokat áldozott arra, hogy minél többen sportolhassanak. Szabadtéri kondiparkok épültek, a Mozdulj Nyíregyháza! programsorozat keretein belül pedig hetente több százan mozognak. A város vezetése örül annak, hogy az intézményben ilyen fejlesztések valósulnak meg.

– Örülünk annak, hogy egy civil kezdeményezés kapcsán valósult meg ez a fejlesztés, fontos, hogy a társadalom maga is tegyen azért, hogy egészségesebb legyen – mondta dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző. 

A Zrínyi gimnázium sport terén főként a kézilabdáról híres. Sok válogatott és élvonalbeli játékos nevelkedett itt, akiknek pénteken este egy öregfiúk tornát rendeznek.

Dankó László

(Fotó: Szarka Lajos)