Szívmelengető kezdeményezés a vasvárisoktól

A diákok végül 20 zsáknyi ruhát gyûjtöttek össze nehéz sorsú hajléktalanoknak. Mint ahogy azonban kihangsúlyozták: ez még csak a kezdet...

Az Oltalom Szeretetszolgálat nappali melegedõjében a téli idõszakban naponta 140-en fordulnak meg, akiknek sokszor megfelelõ ruházatuk sincs. Nekik segítettek a Vasvári Pál Gimnázium diákjai, akik a napokban Bordás Béla város- és Szabó Gergõ Sóstó-gondnok közremûködésével 20 zsák pokrócot, tiszta ruhát, meleg kabátot és csizmákat vittek el az intézménybe.

EZ MÁR A HARMADIK AKCIÓ

A vasváris diákok két héten keresztül gyûjtötték az iskola aulájában található tárolóba az adományokat, azonban mint kiderül, nem ez volt az elsõ ilyen megmozdulásuk, és nem is ez az utolsó.
– Maga az ötlet az osztálytársainktól jött. Részt vettünk korábban a szabad fogas akcióban is, így igazából ez már a harmadik ilyen kezdeményezésünk. A teljes tanári kar, az osztályfõnökünk és az igazgatónõ is nagyon támogatta az ötletet, hogy segítsünk azoknak, akik rászorulnak. Jólesett, hogy pozitív visszajelzéseket kaptunk, de leginkább az, hogy ezzel az aprósággal is tudtunk segíteni – mondta el Nádasi Norman, aki osztálytársával, Bereczki Lilivel vitte el az iskola képviseletében az adományokat.
Engem a szüleim is erre neveltek, hogy jobb adni, mint kapni. 20 zsák ruhával tudtunk most segíteni. Ilyen hideg téli idõben a hajléktalanok vannak a legjobban rászorulva arra, hogy az emberek melléjük álljanak, és ez nagyon jólesõ érzés, hogy egy teljes iskola összefogott, és támogatta a kezdeményezést.

NINCS MÉG TELT HÁZ

– Jelenleg a nappali melegedõnk nem mûködik telt házzal, de napi szinten közel 150-en megfordulnak nálunk, ki hosszabb, ki rövidebb idõre. Õk nagyon nehéz körülmények között élõ hajléktalanok, akiknek mindig szükségük van a hideg idõszakban kabátokra, meleg cipõre, alsónemûkre, pulóverekre. Szerencsére szoktak érkezni hozzánk lakossági felajánlások, de annak különösen örülünk, hogy a vasváris diákok is segíteni akarnak – mondta el Papp András, a melegedõ részlegvezetõje.

(Szerző: Bruszel Dóra)