Szituációs gyakorlat a Dunapacknál

A feltételezések szerint a papírgyártó üzem területén található alapanyag raktárban elektromos meghibásodás történt, amely következtében az ott tárolt papír meggyulladt. A helység füsttel telítődött, amely kiszivárgott az üzemcsarnok területére is. A helyszínen lévő létesítményi tűzoltók megkezdték a tűz oltását, az épület elektromos leválasztását, valamint az ott dolgozó munkások kimentését.
A kettes kiemelt tűzesethez riasztották a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatban lévő állományát is, akik nagy erőkkel, három gépjármű-fecskendővel, a Nyírség emelővel, a vízszállítóval és a műszaki mentőszerrel vonultak a helyszínre.
A szituációs begyakorló gyakorlat helyszínéül választott épületben lényeges tűzoltást befolyásoló körülmény volt a nagy mennyiségű papír és a dolgozók jelenléte, így az oltás mellett az állománynak különös gondot kellett fordítani az életmentésre, valamint a füstelszívásra.

A gyakorlaton 19 hivatásos és 6 létesítményi tűzoltó vett részt. A szerda délelőtti szituációs feladat végrehajtását Toldi András tűzoltó százados, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka ellenőrizte és megfelelőre értékelte.