Szirénapróba

 

A polgári védelmi lakossági riasztó- és tájékoztató eszközök, szirénák hangos üzempróbáját végzi három napig a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség. A négy, központilag indítható sziréna egyike a városháza épületén van. A szirénák hangos üzempróbája során 30 másodperces folyamatos, állandó hangmagasságú szirénahang, 30 másodperc szünet, majd újból 30 másodperces folyamatos, állandó hangmagasságú szirénahang hallható. A három nap során megszólaltatják a városban lévő 24 villanymotoros szirénát is. A hangos próba célja, hogy ellenőrizzék a riasztóeszközök működőképességét.

A LAKOSSÁGNAK NINCS DOLGA

A jelzéseket ellenőrzés keretében adják le, semmilyen veszély bekövetkeztét nem jelzik, a lakosság részéről semmiféle teendő nem szükséges. Ha igazi riasztásról lenne szó, akkor lenne dolgunk. Deák Lászlóné tűzoltó zászlós, katasztrófavédelmi megbízott elmondta, éles esetben a városlakóknak a szabadtérről zárt helyre kell menniük, ott biztonságban kell tájékozódniuk, figyelve a helyi médiát és a további jelzéseket.
A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a következő két napon, 29-én és 30-én 9 órától folytatja a szirénák hangos üzempróbáját. A próbával együtt járó kellemetlenségekért a lakosság megértését kérik.

Szoboszlai Tibor