Színvonalas képzések a gyorsan változó világban

Az önkormányzathoz kötődő társaság minden eddiginél több képzést valósított meg idén, és a gazdálkodásuk is ennek megfelelően alakult. Legfontosabb céljuk, hogy olyan piacképes képzéseket szervezzenek és valósítsanak meg, melyekkel hozzájárulhatnak a térségben a munkanélküliség csökkentéséhez.

2005-ös alapításuk óta sokat változott a szakképzés és felnőttképzés helyzete, szabályozása és irányítása, és ezzel együtt változott cégük is, de egyvalami maradt: mindig kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a képzésbe bekapcsolódni vágyók a lehető legmagasabb színvonalú oktatást kapják.

– tájékoztatta szerkesztőségünket Kőhegyi Edit.

Digitális világra hangolva

A társaság ügyvezetője felidézte a 2017-es esztendőt, melynek a szokásos szakmai képzések mellett – mint pl. a hegesztő, villanyszerelő vagy épület- és szerkezetlakatos – a bárki számára hasznos ismereteket nyújtó informatikai képzések adták a gerincét. Ez utóbbiból sokat valósítottak meg az uniós támogatású, „Digitális szakadék csökkentése” elnevezésű program keretében is.

Ezek nagyon kedveltek a résztvevők körében, hiszen az érdeklődők teljesen ingyenesen kaphatnak jól hasznosítható ismereteket a digitális világban való boldoguláshoz. Jól tudjuk, hogy ma már a számítógépek, az internet és az okoseszközök használata a jól képzett munkavállaló számára elengedhetetlen, de lassan nélkülözhetetlenné válnak bármely állampolgár mindennapi élete során, legyen szó 10 vagy akár 70 évesről.

– nyilatkozta az ügyvezető.

A stressz és a kiégés ellen

Felismerték azt is, hogy a gyorsuló világ sokat kivesz a munkavállalókból, ezért a munkáltatóknak és a munkavállalóknak olyan tréningeket ajánlanak, melyek segítségével a résztvevők megtanulják a stressz- és konfliktushelyzeteket jobban kezelni, hatékonyabbá válik a kommunikációjuk és a csapatmunkában való munkavégzésük.

Emellett nagyon hasznos a kiégés kezelésére fejlesztett tréningünk is, hiszen a vezetőkkel szembeni fokozott elvárás sajnos gyakran kiégés közeli állapotot eredményez.

– fogalmazott Kőhegyi Edit.

Az ügyvezető zárásként hozzátette: igyekeznek minden érdeklődő számára olyan képzéseket kínálni, amely segíti a gyorsan változó munkaerőpiacon való elhelyezkedést, és mindezt úgy, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a technológiai változásokat is – ez vezérli őket 2018-ban is.

 

Tarczy Gyula