Színházi karácsony Nyíregyházán

Karácsony előtt, a két ünnep között és az új év első napjaiban is folyamatos színes előadásokkal várja nézőit a Móricz Zsigmond Színház. Decemberben három alkalommal is látható bérleten kívül az egyik legnépszerűbb musical, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról. Két vendég előadás is színesíti a karácsonyi programot, december 27-én a VIDOR Fesztivál díjazott előadása, a Boeing, Boeing című vígjáték, december 29-én pedig az Egy őrült naplója című monodráma kerül színpadra, mely már országszerte meghódította a közönséget. Az új év is egy nagy közönség kedvenccel indul, hiszen január 7-én a nagy sikerű Szibériai csárdás két alkalommal is látható lesz a teátrum színpadán.

 

Vidám bérlet

 

– Mindezek mellett egy igazi meglepetéssel is készül a színház. Én nagyon szeretném, ha Nyíregyházán és környékén minél több karácsonyfa alá kerülne színházjegy, vagy színházbérlet. Kezdeném azzal a dologgal, amit nem rég találtam ki. Az évadnak a második felében túlsúlyban lesznek a vígjátékok, ezért úgy gondoltam, hogy indítanánk egy új bérletet, amelynek a Vidám Bérlet nevet adtuk. Nyilván a név is arra utal, hogy ebben a bérletben vígjátékok lesznek – hangsúlyozta Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója.

 

Ajándék a gyermekeknek

 

A rászoruló gyerekeket sem hagyják ajándék nélkül, idén a Periféria Egyesülettel közösen fog könyvgyűjtésbe a teátrum. Tavaly is rengeteg mesekönyv gyűlt össze a nagyszínpadi előtérben felállított fa alatt, így idén is várják az adományokat, hogy még boldogabb legyen a karácsony a legkisebbek számára is – emelte ki a direktor.

 

Együttműködés

 

A sajtótájékoztatón emellett egy nem mindennapi együttműködési megállapodás aláírására is sor került a színház és a Nyíregyházi Sportcentrum között. A megállapodás célja, hogy kölcsönösen segítsék egymás munkáját, és ösztönözzék mind a színházba járást, mind pedig a sportesemények látogatását.

– Van még rangos esemény Nyíregyházán, ezek sportesemények és örülnénk neki, ha minél többen eljönnének ezekre. Illetve szeretnénk azokhoz is szólni, akik nem Nyíregyházán, hanem Szabolcs megyében vagy Nyíregyháza környékén élnek, és ha színházba eljutnak, akkor örülnénk annak, ha a röplabda, illetve a kosárlabda mérkőzéseken is részt vennének. Meglátják, milyen körülmények között játszanak a csapataink, milyen műsorokat szoktunk kapcsolni a rendezvényeinkhez, és hátha megtetszik és rendszeresen látogatóinkká válnak – mondta bizakodva Sitku Ernő, a Nyíregyházi Sportcentrum Kft. élsport igazgatója.

 

Gazdaságilag jó év

 

Az eseményen a teátrum igazgatója azt is elmondta, a jól végzett munka sikerét mutatja, hogy a bérleteladásból származó bevétel nettó több mint 3.300 ezer forinttal nőtt a tavalyi évhez képest.

Piszár Tünde