Színes programok a nyíregyházi nyugdíjasoknak! Szeptember 26-án és október 1-jén!
Fotó: Illusztráció

Idén szeptember 26-án lesz az ingyenes állatparki séta a nyíregyházi nyugdíjasoknak, október elsején pedig az Idősek Világnapja alkalmából rendez ünnepséget Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a Continental Arénában.

Az Idősügyi Tanács megalakulása óta igen aktív, a város pedig folyamatosan segíti a tagok munkáját. Javaslataiknak köszönhető többek között az, hogy a Városi Stadionban sporttalálkozót szerveznek minden évben, elindult a senior örömtánc a Mozdulj Nyíregyháza keretében, ősszel Ki Mit Tud?-ot hirdetnek a szépkorúaknak, már évek óta tart a Meséld El Nekem – élettörténetek Nyíregyházán című pályázat vagy éppen az, hogy a nyíregyházi fürdőkbe plusz kedvezményt kapnak a nyíregyházi nyugdíjasok, sőt a Júlia Fürdőben már évek óta elérhető a Nyugdíjas Hétfő elnevezésű akció is. Az Idősügyi Tanács várja a nyíregyházi szépkorúak felvetéseit, javaslatait, hogy azokat összegezhessék, hogy ezáltal újabb programokat, lehetőségeket teremtsenek a nyugdíjasoknak. Fintor Károlyné, az Idősügyi Tanács titkára elmondta:

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban kaptunk egy helyiséget, ami nagy praktikus, megfelelő nekünk. Ott minden hétfő délután 14 és 16 óra között Fogadóóránk van, bárki jöhet olyan problémával, ami közérdekű. Szeretettel várunk minden idős embert javaslataikkal, ötleteikkel. Ráadásul polgármester úr, mivel ő az Idősügyi Tanács elnöke, azt kéri tőlünk, hogy bizonyos időközönként a javaslatokat, problémákat írjuk össze, tegyük le az asztalára.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Idősügyi Tanács idén is meghirdeti az ingyenes állatparki sétát a nyíregyházi nyugdíjasok részére; szeptember 26-án csütörtökön 9 órától. A sétán való ingyenes részvétel feltétele az érvényes nyíregyházi lakcímkártya és nyugdíjas igazolvány. De más program is várja a közeljövőben a nyugdíjasokat, hiszen az Idősek Világnapja alkalmából október elsején ünnepséget rendez Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata. Erről is szólt Dr. Ulrich Attila alpolgármester:

Nyíregyháza Önkormányzata is ünnepli a saját időseit. Most a Continental Arénában. Pitti Katalin operaénekes érkezik Nyíregyházára, mintegy 30 táncossal, vendégművészekkel. Olyan igényes műsort kapnak a szépkorúak, amit igazán megérdemelnek! Ráadásul idén is lesz köszöntés, ajándékcsomagok – várunk mindenkit szeretettel!

Az ünnepség október elsején 16 órakor kezdődik a Continental Arénában.