Színes programok a Kossuth téren – Nagy érdeklődés övezi az Ifjúsági Hetet

Legyen játék, cool-túra és tánc! Felpezsdült az ifjúsági élet városunkban. Az önkormányzat és az ifjúsággal foglalkozó szervezetek közösen hívtak életre egy olyan, diákoknak szóló programsorozatot, ami több napos és csak róluk szól. Kipróbálhatják a tájékozódási futást, megismerkedhetnek az e-sport világával, és még a shuffle táncot is megtanulhatják.

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere elmondta:

A lényeg az, hogy minél jobban érezzék magukat a fiatalok, minél változatosabb legyen nekik ez a város. A városnak meg az a lényeg, hogy minél színesebb és változatosabb legyen, hogy a fiatalok, akik a városban élnek és még iskolában vannak, ha vége van a sulinak, kijöjjenek ide a Kossuth térre. Ezen a héten majdnem mindennap a csütörtök kivételével, megtalálják azt, amit igazán szeretnek ebben a városban, vagy magában ebben a térben. A Helló Nyíregyháza! rendezvénnyel zárunk pénteken, amin 28 ifjúsági szervezet lesz jelen. Többek között ott lesz a katonaság, lesznek árusok, lesz a gyerekeknek ugrálóvár és nagyon sok meglepetés. És érkezik egy örökifjú együttes, a Bikini.

A hét különlegességét a Minecraft online játék adja, amit most a szabadban lehet számítógépeken játszani.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Csatári Emese, HUMAN-NET Alapítvány szakmai vezetője elárulta:

A Minecraft köré épül a tábor, de nem csak ezzel foglalkozunk, hanem a Minecrafton keresztül szociális kompetenciát fejlesztünk a gyerekeknél, együttműködést, kommunikációt és csapatmunkát.

Az úgynevezett virtuális valóságot is kipróbálhatják a fiatalok, VR szemüvegeket is viselhetnek a Kossuth téren, valamint csütörtökön a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán.

Balogh Bence, a Gamer for Gamers vezetője kiemelte:

A hét folyamán csütörtökön konferenciára várjuk a kedves fiatalokat, a Samsung G VR szemüveg kipróbálására. Ezen mindenféle játékot fogunk bemutatni, hullámvasutat, dínós játékokat. Rengeteg érdekes dolgot tekinthetnek majd meg. Illetve pénteken a Helló Nyíregyháza! rendezvényen is VR szemüveggel várjuk őket, és pár meglepetéssel még ráasásként készülünk a gamereknek.

Az e-sportokat is kipróbálhatják az érdeklődők, valamint társasjátékozhatnak a Labor Café kitelepült standjánál. A szerda a tánc jegyében telik, 14 órától ókori táncbemutató lesz, majd modern- és néptánc, valamint táncház is várja a fiatalokat.


Horváth Kíra