Színes programok a héten
Sokszínű programokban október második hetében sem lesz hiány Nyíregyházán.

A művészet szerelmeseinek továbbra sincs okuk panaszra, számos tárlat várja az érdeklődőket a szabolcsi megyeszékhelyen. A Pál Gyula Teremben Bori Dóra és Petró Zsuzsanna közös kiállítása tekinthető meg október 14-ig, a hónap végéig látható a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán a Festett teológia címet viselő tárlat, november 10-ig pedig a Nemzetközi vonalon című fotópályázat remekeiben gyönyörködhetnek az érdeklődők a Vasutas Művelődési Házban.

A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár is megannyi izgalmas programot ígér a hétre, hétfőtől a nemzetközi babahordozó hét kapcsán konferencia kezdődik, október 10-én Az eltűnt idő nyomában – Sába földjén című könyvbemutatóval egybekötött vetítettképes előadás várja az érdeklődőket, 13-án, pénteken pedig a A Móricz Zsigmond Kulturális Egyesület Móricz Emlékplakett kitüntetésének átadó ünnepségére kerül sor.

A Jósa András Múzeum dísztermében tudományos konferenciát rendeznek október 9-én és 10-én, a Jósa András Oktatókórházban pedig dr. Nyéki Gabriella könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket október 12-én. Október 12-én a Krúdy Art Mozi is programokkal vár, előadás és filmvetítés is szerepel a tervben.

A tavalyi évhez hasonlóan tovább folytatódik az ingyenes városnézés Nyíregyházán, így pénteken 14 órától várja a turistákat és a városlakókat a belvárosban a Nyírség Turizmusáért Egyesület. Október 13-án a Városmajori Művelődési Házban az Állatok farsangja címet viselő komolyzenei koncert várja az érdeklődőket.

Pénteken, szombaton és vasárnap szeretettel és tisztelettel várják az Idősek Napja alkalmából az érintett korban lévő lakosokat egy szép, meghitt ünnepségre és a Burattino Bábszínház előadásai is várják a gyerekeket a hétvégi napokon a Korzó Bevásárlóközpontban. A hetet a Robin Hood vidám, zenés mesejáték zárja a Váci Mihály Kulturális Központban október 15-én.