Fejedelmi családi nap a Jósa András Múzeumban
A „Fejedelmeink mesés kincsei” című kiállítás által ösztökélve, szélesebb spektrumban, minél több érzékszervet bevonva, bemutatásra kerül a szóban forgó korszak, amit a tallér gyűjtemény felölel.

A Jósa András Múzeum október 14-én, szombaton megrendezésre kerülő Fejedelmi családi napja remek lehetőség arra, hogy ne csak az iskoláskorú gyermekekhez jusson el a kiállítás mondandója, hanem a család többi tagja is bevonódjon a reneszánsz világába, s átfogó ismeretet kaphassanak róla.


Ezen a napon minden korosztály számára megfelelő programokban vehet részt, az érdeklődők ízelítőt kaphatnak a 16-17. századi fegyverviselés fortélyaiból, az öltözködés körülményességéből (lehetőség nyílik majd „egyesek bőrébe belebújni”). Hangulatok villannak majd fel az ételek-, italok- és a mulatságok világából, s kiállhatják a családi apród próbát is.


– Bízunk abban, hogy aki e Fejedelmi családi napon részt vesz az ismeretekkel-, élményekkel gyarapodva tér majd haza, s gondol vissza arra a helyre: „Ahová visszatérni érdemes!” – fogalmaztak a múzeum munkatársai.

 

 

(Fotó: Internet)