Szikrázott az elektromos elosztó doboz a Vay Ádám körúton
A képen a megrongált elektromost elosztó doboz látható

Magánéleti gondjai miatt dühöngött az utcán egy 33 éves férfi, aki kukákat rugdosott, és egy elektromos elosztó dobozt is megrongált, majd az őt megfékezni akaró rendőröket szidalmazta, néhány héttel később pedig a feleségére is rátámadt.

A nyíregyházi férfi 2022 áprilisában, hajnalban, ittas állapotban Nyíregyháza belvárosában sétált, és egy telefonbeszélgetésen felidegesítette magát. Kiabálni kezdett, közben a Vay Ádám körúton a fém utcai kukákat rugdosta, majd tovább haladva ütni, rúgni kezdett egy elektromos elosztó dobozt, mígnem az szikrázni kezdett.

Ezt látva két fiatal értesítette a rendőrséget, akik a férfit a Városi uszoda előtt igazoltatták. A vádlott a rendőri intézkedésnek ellenállt, hangosan kiabált, közben a rendőröket szidalmazta, és becsületsértő kifejezésekkel illette.

Néhány héttel később a vádlott a különélő felesége albérleténél jelent meg az éjszakai órákban, és az utcán a nőre várt. Amikor meglátta, hogy az asszony személygépkocsival megérkezik, odament hozzá, és hangosan szidalmazni kezdte. A nő megijedt, ezért magára zárta a gépjármű ajtaját. Ekkor a vádlott ököllel betörte az autó szélvédőjét. A férje agresszív viselkedésétől az asszony még jobban megrémült, ezért a gépjárművel elmenekült.

A férfinek rongálás, becsületsértés és garázdaság miatt kell felelnie a bíróságon. Az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben, mert hajlandó az okozott károkat megtéríteni.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség