Szigliget: dzsiptúra és diszkó is vár a gyerekekre

Idén sem lehet vakáció szigligeti tábor nélkül. Az önkormányzat tulajdonában és a NYÍRVV Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévõ gyermeküdülõben ebben az évben is 1000, nyíregyházi székhelyû alapfokú iskolában tanuló gyermek táborozhat 9 turnusban. Az elsõ június 18-án kezdõdik, az utolsó pedig augusztus 18-án ér véget – tájékoztatta szerkesztõségünket dr. Hudákné Fábián Nóra szakmai koordinátor, egyben táborvezetõ.

 

Nyugdíjasok és óvodapedagógusok is

 

– Nem csak a gyerekeket fogadja a szigligeti üdülõ. Ebben az évben is biztosítunk a nyíregyházi civil szervezetek (nyugdíjasklubok), valamint óvodapedagógusok részére is idõpontot elõ- és utószezonban, 2018. június 15-étõl 17-éig, illetve augusztus 19-étõl 31-éig.

 

elõször a magyar tengernél...

 

Idén a 9 turnusra jelentkezett gyerekekre gondosan kiválasztott felügyelõ tanárok vigyáznak az ott eltöltött idõ alatt, és megérkezésükkor balesetvédelmi oktatásban is részesülnek – hangsúlyozta a szakmai koordinátor. – A programok a gyerekek életkori sajátosságainak figyelembe vételével lettek összeállítva, így sok ismeretet szerezhetnek a Balaton nevezetességeirõl és környékérõl. Vannak olyanok, akik életükben elõször járnak a Balatonon, esetleg földrajzórán tanultak csak a látottakról, de lesznek olyanok is, akik már sokadik alkalommal fognak részt venni a programokon. A programkoordinátor jelezte: a szervezett események mellett a kísérõ pedagógusok esténként különbözõ vetélkedõkkel színesítik a tábort. A Szigligeti Gyermeküdülõ egyre népszerûbb, idén is telt házzal üzemel majd.

(Szerzõ: Bruszel Dóra)


Így néz ki majd egy turnus

A hat nap során a táborozók a következõ programokon fognak részt venni:
1. nap (hétfõ): utazás Szigligetre, délután: strandolás.
2. nap (kedd): délelõtt: Sárvári Gyógy- és Wellness­fürdõ, este: ismerkedés Szigligettel.
3. nap (szerda): délelõtt: keszthelyi sétakocsikázás, szabadprogram, délután: strandolás.
4. nap (csütörtök): délelõtt: strandolás, délután: strandolás vagy szabad program, este: hajókirándulás Badacsonyba, dzsiptúra, diszkó a hajón.
5. nap (péntek): délelõtt: Szigligeti vár látogatása, vár­játék megtekintése, délután: strandolás.
6. nap (szombat): hazautazás kb. 8.00 órakor.