Szezonzárás a strandon – Vasárnapig tart nyitva a Tófürdő
Fotó: Szarka Lajos

Véget ér a strandszezon a héten Nyíregyházán, vasárnap zár a Tófürdő. A koronavírus-járvány miatt nagy mértékben csökkent a külföldi turisták száma a strandokon, három hónap alatt mindössze 18 ezren látogatták az élmény a parkfürdőt. 2019-ben ez a szám 93 ezer volt.

Nehéz szezont zár a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. 2020-ban. A koronavírus-járvány miatt márciusban a fürdők is bezártak Nyíregyházán, akkor az üzemeltető első feladat az volt, hogy a munkavállalók megtartásán dolgozzon. Májusban a kormányzati bértámogatási programba is bekerültek, májustól elkezdtek készülni a szezonra. Leghamarabb a Tófürdőt sikerült megnyitni május végén, majd a fokozatos enyhítéseknek köszönhetően fogadhattak vendégeket a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt-hez tartozó többi létesítményben.

Kevesebb vendég

A környező országokban is hasonlóan jártak el a vendégek mint itthon, inkább a belföldi pihenést választották, ezért sem jöttek annyian Nyíregyházára. Az élmény és parkfürdőben tavaly három hónap alatt 93 ezer külföldi turistát fogadtak, idén mindössze 18 ezer ez a szám. A Tófürdő pedig 17 százalékkal kevesebb vendéget fogadott 2019-hez képest. A Tófürdőn vasárnap zárják szezont, a Júlia Fürdő és az Élményfürdő fedett része azonban a továbbiakban is üzemelni fog.