Szezonzárás

 Idén a nyári vakáció közeledtével egyre nagyobb volt a forgalom az utazási irodákban. A tapasztalatok szerint a korábbi évekhez viszonyítva sokkal többen éltek az előfoglalás lehetőségével. Márciusban és áprilisban 10-20 százalékkal is olcsóbban lehetett foglalni, és még széles kínálatból lehetett választani. Persze voltak, akik idén is a last minute utakra vártak, de az utóbbi években már szűkültek ezek a lehetőségek. Idén a migránshelyzet és a terrorveszély jelentősen átrendezte a turisztikai úti célok piacát.

 

ERŐSÖDÖTT A HAZAI TURIZMUS

 

Bicsérdy Rita turisztikai szakértő elmondta, sajnos az idei turisztikai szezon nem sikerült olyan jól, mint a tavalyi, hiszen a migránshelyzet és a terrorveszély miatt nagyon sok magyar itthon töltötte a szabadságát, aminek persze a belföldi turizmus nagyon örült. A kiutaztatás terén ezért lényegesen elmaradtak a mutatók a korábbiaktól. Voltak országok, amelyek megerősödtek, mint Horvátország, Bulgária, Görögország és Spanyolország tengerpartjai, viszont sok turistát vesztett Törökország, Egyiptom és Tunézia.

 

NÉPSZERŰ AZ UTÓSZEZON IS

 

Akik most, az utószezonban szeretnének utazni, széles kínálatból választhatnak a nyári áraknál jelentősen olcsóbban. Miután a főszezonban nem történt terrorcselekmény a tengerparti arab országokban, az ottani kiváló időjárás miatt egyre több a foglalás, de nyomott árakkal várja az utazókat a török riviéra is. Itthon pedig már a wellness szállodák kapják a főszerepet egészen a következő nyári vakációig.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: internet)