Szerződéskötés - Két nyíregyházi iskolában is rendszeresen tartanak fociedzéseket

Szakszerű labdarúgás oktatással bővült az új tanévben a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola és a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola repertoárja. Az elsős és másodikos diákok heti két tanítási órában a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia edzőinek tréningjein vehetnek részt. 

A Nyíregyházi Tankerületi Központ is csatlakozott ahhoz a hét tankerülethez, ahol professzionális labdarúgás oktatásban részesülhetnek ettől a tanévtől az első, illetve a második évfolyamos tanulók. A sportolást a Nyíregyháza Spartacus-Bozisk Akadémia szakemberei segítik. A megyeszékhelyen a Móra Ferenc Általános Iskola, és az Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola csatlakozott egy Pilot programon belüli lehetőséghez. A szerződést csütörtökön írták alá a felek. 

- Ez a lehetőség újabb esélyt teremt a tanulóink számára, hogy megszeressék ezt a sportágat. A szülőknek ez nem jelent többlet terhet, hiszen iskolaidőben, tanítási óra keretein belül kerül sor a foglalkozásokra - mondta Gaszperné Román Margit a Nyíregyházi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója. 

A gyerekeket az Akadémia busza szállítja az edzések helyszínére. A Spartacus nem csak az utazást biztosítja, hanem gyógytornászt, nyári ingyenes edzőtábort, sportruházatot, és belépőket a mérkőzésekre. A kis focisták tanulmányi eredményüktől függően ösztöndíjat is kaphatnak. A programot a szövetség is segíti. 

- Az országban elsők között kötöttünk szerződést erre a programra. Mind az iskola vezetői, mind a Tankerület vezetői maximálisan támogatták, az MLSZ pedig anyagilag is segíti a programot - mondta Kozák Attila, a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia ügyvezetője. 

A szeptemberben indult új tanévben a Móra 4 osztályának 113 tanulója, míg az Apáczai 115 diákja vesz részt a programban.