Szeretnénk borsot törni a Soroksár orra alá - hazai pályán vasárnap a Szpari

Hetedik alkalommal találkozik vasárnap az NB-II-ben a Nyíregyháza Spartacus és a Soroksár. Az eddig lejátszott hat találkozó mérlege egy Szpari győzelem, egy soroksári siker és négy döntetlen. A lőtt gólok száma is 4-4, azaz teljesen kiegyenlített a mérleg. Az elmúlt héten a válogatott meccsei miatt nem rendeztek bajnoki fordulót, és jól is jött a szünet a Szparinak, mert több sérült játékos felépülhetett.

- Jó szellemiségben dolgoztak a héten a játékosok, Rezes László és Pekár László sérülése is rendbe jött, teljes értékű munkát végezhettek. Gulyás Máté, Gyurján Bence és Nagy Tamás – akik komoly sérülést szenvedtek korábban – kivételével mindenkire számíthatok a Soroksár ellen. Nem lehet más célunk, mint a három pont itthon tartása – mondta Lengyel Roland vezetőedző.

A mostani bajnokságban a Soroksár áll jobban, jelenleg a 9. pozíciót foglalják el, 25 pontot szereztek. Lipcsei Péter együttese hétszer győzött, négyszer játszott döntetlent és hatszor szenvedett vereséget ősszel. A legutóbbi fordulóban 2-2-es döntetlent játszottak a Békéscsabával, és az elmúlt négy fordulóban nem nyertek, utoljára a Vasast verték 3-1-re még október végén. A csapatból Huszák Tamás, Dvorschák Gábor és Tamási Zsolt is ismerős lehet, mindhárman futballoztak a Szpariban, Dragóner Filip számára pedig ismét érdekes lehet a meccs, mivel édesapja a Soroksár ügyvezetője. Jova Levente viszont Soroksáron játszott, és sok játékossal ma is jó viszonyban van.

- Játszottam Soroksáron, jól éreztem magam és jó szívvel gondolok vissza a vezetőkre, szurkolókra. Lipcsei Péter vezetőedzővel is jó viszonyban vagyok, valamint sok játékost ismerek, de a hétvégén ellenfelek leszünk, és szeretnénk borsot törni az orruk alá - mondta Jova Levente kapus.

A vasárnapi bajnoki 13 órakor kezdődik a Városi Stadionban. A Nyíregyházi TV aznap este 18 órától közvetíti a találkozót.

Dankó László