Szeretnék a Nürburgringet is meghódítani!

Németországban folytatódik a kamion Európa-bajnokság. A nyíregyházi Révész Racing pilótája, a HUMDA közreműködésével versenyző Kiss Norbert vezeti a bajnokságot, és szeretné a Nürburgringet is meghódítani. 

Nincs megállás, Misano, a Hungaroring és a SlovakiaRing után július 16-17-én a Nürburgring következik a kamion Európa-bajnokság versenynaptárában. A Révész Racing magyar pilótája, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Kiss Norbert tovább növelte előnyét az élen a legutóbbi versenyhétvége után, az eddigi 12 versenyből nyolcat nyert meg. A SlovakiaRingen végig dominált, most viszont egy olyan pálya következik, mely hazai környezetnek számít a riválisok számára. A többség ugyanis Németországban tesztel, és igazi fesztiválhangulat, valamint százezer néző várja majd a pilótákat. 

- Tavaly sajnos a vihar és az árvíz miatt nem rendezhették meg a versenyt. A csapat ugyan kiutazott, igyekezett segíteni a bajba jutottakon, de nem lehetett megtartani a futamokat, így nincs tapasztalatunk a pályával kapcsolatban. A riválisok közül viszont mindenki itt tesztel, azaz ők jól ismerik a Nürburgringet, és szeretnék legyőzni Norbit. Óriási hangulat várható, ez a kamionversenyzés bölcsője, százezer szurkolót várnak a szervezők. Az EB versenyek mellett ezen a hétvégén tartják a német és az angol bajnokságot is, óriási fieszta lesz – mondta Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője.
 
A SlovakiaRing egy gumigyilkos pálya volt, a következő hétvégén viszont a változékony időjárás teheti próbára a versenyzőket. 

- Nem nagyon maradt gumink tesztelésre, a SlovakiaRing mindet „megette”. A Nürburgring egy 5 km hosszú pálya, kanyargós, szűk részekkel. Tudjuk, hogy Lenz és Hahn nagyon szeretné legyőzni Norbit, de nem feltartott kézzel megyünk, szeretnénk meghódítani ezt a pályát is, és bízunk abban, a dobogó legmagasabb fokára most is felállhat Kiss Norbert. A pálya különlegessége, hogy bármikor eleredhet az eső, és pillanatokon belül el is állhat, ami nehezíti majd a pilóták dolgát- tette hozzá a csapatvezető.