Szeretné közelebb hozni a klub a Spartacust a szurkolókhoz - Két játékossal hosszabbított a Szpari
Szeretné közelebb hozni a klub a Spartacust a szurkolókhoz - Két játékossal hosszabbított a Szpari

Sajtótájékoztatót tartott a Nyíregyháza Spartacus. A klub vezetése az előttük álló  feladatokról beszélt. Kósa Árpád ügyvezető kiemelte, szeretnék a Szpari mérkőzéseit a stadion építése alatt újból a megyében játszani. 

-  Az az otthonunk, ahol az előző évben futballoztunk – nem a vendéglátóink miatt, hanem a távolság miatt – nem lehetett igazi hazai pálya számunkra.  Sokat dolgozunk azon, hogy a Nyíregyháza Spartacust fizikálisan közelebb hozzuk Nyíregyházához és ezzel együtt a szurkolókhoz. Egyeztettünk sportlétesítményekkel, és várjuk az MLSZ döntését, hogy ezt jóvá hagyják. Szeretnénk azt is elérni, hogy a nyíregyháziak magukénak érezzék a csapatot, és minden családban legyen legalább egy szparis toll, vagy valami olyan tárgy, mely a klubhoz kötődik  - mondta Kósa Árpád ügyvezető. 

Kósa Árpád bejelentette, hogy a lejáró szerződéssel rendelkező labdarúgók közül Szokol Zsolttal és Paku Rolanddal is újabb kontraktust köt a Nyíregyháza Spartacus.  

- Az előző év csalódás volt, a játékosok és a szakmai stáb nevében is mondhatom, szégyelltük magunkat, hogy nem a klubhoz méltó eredményt értünk el. Számomra fontos, hogy a Szpariért játszhatok, kilenc éve olyat éltem itt át, amit sehol máshol. Ezt szeretném megismételni - mondta Paku Roland játékos. 

Paku Roland és Szokol Zsolt is tagja volt a 2014-es bajnokcsapatnak. Utóbbival is hosszabbított a klub. 

- Nagyon örülök a hosszabbításnak, hét évet játszottam itt, Nyíregyházán születtek a kislányaim, szeretek itt élni, itt játszani. Sőt, remélem egyszer a pályafutásomat is itt fejezhetem majd be – mondta Szokol Zsolt játékos. 

A Nyíregyháza Spartacus II. is szóba került a sajtótájékoztató, a Tolna megye bajnokát, a Majosi SE-t kapta ellenfélnek az NB-III-as osztályozón. 

- A szövetség döntésének értelmében az osztályozón csak azok szerepelhetnek, akik a bajnokságban játszottak. Nagy szüksége van ennek a fiatal csapatnak a segítségre, így mindenkit arra buzdítok, hogy vasárnap 17.30-tól legyen ott Örökösföldön. A belépés ingyenes - mondta Dankó Gergő klubigazgató. 

Június 9-én a klub családi napot is tart, ahová szintén várják a nyíregyháziakat, akik ajándéktárgyakat is vásárolhatnak.