Szeretett városunk, Nyíregyháza (III.) - Mészáros Árpád Zsolt büszke szülővárosára!
Mészáros Árpád Zsolt büszke szülővárosára

Legutóbb a Köztisztviselői Nap műsorblokkjában kápráztatta el a nyíregyházi közönséget Mészáros Árpád Zsolt, aki a színpadon „bevallotta”, hogy szívesen jön haza. Két dal között pedig a Nyíregyházi Naplónak azt is elmondta, miért büszke a szülővárosára, ahol sokrétű és színes az élet, példaértékű emberekkel. Az egyebek mellett Súgó Csiga-, Magyar Tolerancia-, Megyei Prima-, Csillag- és Arany Kotta-díjas művész többször is fellép majd a nyáron eredeti otthonában, mely sokat adott neki.

 

Boldog gyermekkor, családias, vidéki hangulat – ezt is jelenti a MÁZS-nak becézett színművésznek a szülővárosa, aki most is vidéken él, Budapest környékén. És rengeteg barátot, akik a mai napig megvannak, valamint sok-sok lehetőséget, amivel élve ma az lehet, aki. 

Mindent Nyíregyházának köszönhetek. Az életemet is, hiszen a Szabadtéri Színpad árkába esve derült ki az ütődés nyomán, hogy daganatom volt, még épp időben. De a fontos kapcsolatok mellett óriási esélyeket is kaptam, még utólag is. Kevesen tudják, de közvetetten Gianni Morandi is Nyíregyháza miatt „fedezett fel”, a nagysikerű Anconai szerelmesek egyik betétdalát ugyanis felénekeltem a 2007-es lemezemre, olaszul, amit a menedzsere meghallott. Így juthattam el bolognai otthonába, majd vendégfellépőként a budapesti koncertjére.

„Én innen jövök!”

Ám nemcsak itthon mesél arról, hogy milyen menő a szülővárosa, és nem csupán a Wikipédia oldalából lehet megtudni a származását, mert szívesen büszkélkedik is vele.

Mindig örömmel jövök haza, játszani is. Ilyenkor külön büszkeség mutatni a társulati busszal érkezve a színész kollégáimnak, hogy na, nézzétek csak, innen jövök! Közben meg én is elcsodálkozok, hogy ezt is felépítették, azt is felújították és nemcsak a „munkahelyre”, a Szabadtéri Színpadra gondolok! Képzeld, múltkor még én is eltévedtem egy részen, annyira gyors a változás...

„Jó hazajárni”

És ha már színház: az ország egyik legsikeresebb musicalszínésze kétszer is fellép a Benczúr téren nyáron: a Púpos és a Csoportterápia előadásokban, miközben ezer helyen szeretnék látni.

Jó hazajárni, és azt is el tudom képzelni, hogy a nagy pörgés után majd visszaköltözzek. Itt lettem a 9-es iskola után a 110-es szakmunkásképzőben teljes körű gépi forgácsoló – mondja nevetve – és persze színész is. Gyerekként annyira beleszerettem a színházba, hogy amikor éjjel 11-kor kitessékeltek, hogy ideje hazamenni, kinyitottuk a srácokkal a stúdió ablakát és visszamásztunk, hogy még aludni is ott tudjunk...

Nyugodt, tiszta, fejlődő város

S hogy mi az, ami mai napig vonzza szeretett városában?

Példaértékű emberek élnek itt, vagy kerültek ki innen, legyenek sportolók, közéleti szereplők, vagy bármilyen hivatás, akár kevéssé ismert emberei – én csak egy vagyok azok közül, akik sokra vitték a szakmájukban. Ez egy egyszerre nyugodt, tiszta város, ahol tudnak mosolyogni és bele lehet nézni az emberek szemébe. Másrészt sokrétű, színes a kulturális élet, jó rendezvényekkel. És hát Sóstó, az igazi gyöngyszem. Menőzök is az állatparkunkkal mindenhol, de a helyzet az, hogy elmentem a pestibe – tényleg jobb a miénk. Mindenhol szépség, megújulás látszik, tényleg jó idejönni!