Szeretetből formázott ajándék

De nem ám itt náluk, idebent! Barátságos klíma, diskurálás, a közös öröm melege! A tisztes ősz hajak csak keretet mutatnak arról, hogy az asztal körül ülők túl vannak az aktív életszakaszon. A hosszú asztalon hófehér abroszok, az ujjak gyorsan pörögnek, és a csigák szép sárgán szaporodnak! A csiga szemekbe belegördül a szeretet, az adni akarás! A háttérben tekintélyes mennyiség mutatkozik az elmúlt napokban produkált száradó finomságból! Ajándékot készítenek, melyek a Református Egyház karácsonyi csomagjait gazdagítják majd. A tekintetek élénkek, csillognak a szemek és mosoly ül az arcokon.

Aztán boldogan mutatják, miket készítgettek még. Csuhéból, magvakból, textilből virágcsokrokat, horgolt díszeket a karácsonyfára, festett üvegeket, hímzéseket, szeretetből létrehozott alkotások!
Negyedévenként közös névnapokat tartanak, szeretetvendégséggel, és van közös kirándulás, farsangi mulatság, móka kacagás!

Az elmúlt héten diót törtek és pucoltak közösen, hiszen már adventben vagyunk nagy a készülődés! Az ünnepi asztalra ebből készülnek a családnak a finom zserbók, bejglik! Közös imádkozásaik és heti bibliaóráik a lelkeket készítgetik karácsonyra !

Ünnepi műsort adnak a Kálvineum idős lakóinak és a testér gyülekezetnek.

Ahol mindez a lélekmelegítő élmény ért a Jókai Idősek Klubja a Városi Református Egyház Bessenyei tér 7. szám alatti épületében minden délelőtt megtapasztalható!

Áldás, békesség!

Telepóczkyné Farkas Márta